Acasa Sport-AutoSport Fotbal: Christoph Daum, noul antrenor al naționalei României

Fotbal: Christoph Daum, noul antrenor al naționalei României

scris de Șt. C
87 afisari

Germanul Christoph Daum este noul selecționer al naționalei de fotbal a României, după ce Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat în ședința sa de joi propunerea administrației FRF, scrie site-ul FRF.

Christoph Daum

Christoph Daum

Fotbal: Germanul Christoph Daum, propunerea FRF pentru funcția de selecționer al echipei naționale a României

Tehnicianul german Christoph Daum, în vârsta de 62 de ani, va fi prezentat, joi, membrilor Comitetului Executiv al FRF cu propunerea de a deveni antrenorul primei reprezentative, a confirmat Federația Română de Fotbal, pe site-ul său oficial.

Daum este prezentat succint ca fiind ”campion în Germania, Austria și de trei ori în Turcia”. De asemenea, se arată că ”antrenorul german a pregătit echipe importante precum FC Koln, Stuttgart, Bayer Leverkusen, Beșiktaș, Fenerbahce, Austria Viena și FC Bruges, colaborând cu jucători precum Michael Ballack, Jurgen Kohler, Roberto Carlos, Nicolas Anelka, Thomas Haessler, Matthias Sammer sau Bodo Illgner”.

Christoph Daum are aproape 400 de meciuri ca antrenor în Bundesliga și a reușit să câștige titlul în Germania cu Stuttgart și să termine de șase ori pe podium, cu Leverkusen și Koln, echipa cu care a reușit și o promovare în primul eșalon german. Totodată, are ”experiența zecilor de partide în cupele europene, reușind să ajungă în semifinalele Cupei UEFA cu FC Koln și parcursuri în Liga Campionilor cu Leverkusen sau Fenerbahce”.

FRF prezintă și o serie de reacții pozitive ale unor ”personalități de prim rang ale fotbalului german și internațional” la această propunere.

Selecționerul german Joachim Loew, campion mondial en titre, care disputa chiar joi semifinala EURO 2016 contra Franței, a spus că ”Daum este un antrenor care poate da echipei sale și fiecăruia dintre jucători energii nebănuite”.

”Între noi există o legătură deosebită, datorită faptului că adeseori am lucrat pentru aceleași echipe, cum au fost, de exemplu, VfB Stuttgart sau Austria Viena. Am profitat în mod deosebit de experiența sa din Turcia și de la Istanbul, în special la începutul carierei mele la Fenerbahce. Pentru mine, ca antrenor tânăr, pe atunci, a fost un sfătuitor binevoitor, iar sfaturile și recomandările sale mi-au fost de mare folos. M-am bucurat să aud că poate deveni selecționerul României. Este o decizie bună pentru Christoph Daum și o decizie bună pentru fotbalul românesc”.

Reputatul antrenor Ottmar Hitzfeld, dublu câștigător al Ligii Campionilor și de șapte ori campion al Germaniei cu Borussia Dortmund și Bayern Munchen, a salutat și el propunerea lui Christoph Daum pentru postul de selecționer al echipei României: „Christoph Daum este un antrenor conștiincios, cu o experiență cuprinzătoare și cu idei inovatoare. Posedă competențe profesionale deosebite și abilități remarcabile de lider. Va dezvolta echipa națională a României și o va conduce la succes în viitor”.

Și fostul mare atacant Jurgen Klinsmann, fost selecționer al echipei Germaniei, în prezent antrenor al reprezentativei Statelor Unite ale Americii, a avut cuvinte frumoase despre Daum: ”Sunt încântat să aud că noul antrenor al României poate fi Christoph Daum, un tehnician remarcabil, cu un volum uriaș de cunoștințe și de experiență. Este un antrenor pe care l-am admirat totdeauna și al cărui parcurs l-am urmărit mereu. Inovativ și permanent preocupat de modul în care se dezvoltă fotbalul, a pregătit echipe mari din Germania, Belgia, Turcia și Austria, o carieră care spune totul despre cunoștințele sale. Christoph este mereu deschis noilor provocări. Felul în care citește jocul, inteligența lui tactică, felul în care ghidează și formează jucătorii, toate sunt la cel mai înalt nivel. Îi doresc, atât lui, cât și Federației Române de Fotbal, mult succes și sper să văd România calificată la Campionatul Mondial din 2018!”

În același timp, FRF îi mulțumește lui Anghel Iordănescu pentru toată activitatea desfășurată în funcția de selecționer al reprezentativei României.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult