Acasa Sport-AutoSport Fotbal: Grevǎ ȋn campionatul Brazilei din cauza violențelor fanilor

Fotbal: Grevǎ ȋn campionatul Brazilei din cauza violențelor fanilor

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Jucătorii din campionatul statului Sao Paulo din Brazilia intenţionează să facă grevă week-end-ul viitor, ca urmare a unui atac produs la un antrenament al echipei Corinthians.

Fotbal: Grevǎ ȋn campionatul Brazilei din cauza violențelor fanilor (foto:newsfootball.com)

„Pregătim documentaţia pentru a oferi un suport juridic jucătorilor şi suntem pregătiţi să facem grevă„, a declarat pentru cotidianul O Estado de Sao Paulo preşedintele sindicatului jucătorilor profesionişti, Rinaldo Martorelli. „A sosit momentul. Nu putem continua aşa”, a adăugat Martorelli.

O sută de fani ai echipei Corinthians au invadat centrul de antrenament al clubului sâmbăta trecută, la câteva zile după eşecul cu Santos, scor 1-5. Pe lângă distrugerile materiale, fanii au agresat angajaţi ai clubului, au furat telefoane mobile şi au încercat să-i atace pe jucători, majoritatea ascunşi în vestiar timp de trei ore, uşa fiind blocată cu dulapuri. Unul dintre fotbalişti, atacantul peruan Paolo Guerrero, a fost lovit la gât.

Principalele ţinte ale suporterilor erau atacanţii Pato şi Emerson Sheik, cărora voiau să le „rupă picioarele”, au povestit angajaţi ai clubului. Un alt grup de fani a spus că vor să-l omoare pe Pato (24 de ani), transferat în ianuarie 2013 de la AC Milan şi criticat constant pentru evoluţiile sale, potrivit mediafax. Jucătorii au intenţionat iniţial să facă grevă, miercuri, la meciul cu Bragantino, dar au renunţat, pentru a nu risca o retrogradare după ce s-au confruntat cu presiunii din partea federaţiei şi a postului TV O Globo, care trebuia sǎ transmitǎ partida.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult