Acasa Sport-AutoSport Fotbal şi politică. De ce s-a oprit meciul România Bosnia?

Fotbal şi politică. De ce s-a oprit meciul România Bosnia?

scris de B.C.R
5 afisari

Lovitura de start a meciului a fost întârziată aproximativ trei minute, din cauza unui banner cu mesaj politic afişat de suporterii dinamovişti aflaţi în Tribuna a II-a a stadionului Giuleşti – Valentin Stănescu.

Incidente la meciul Romania Bosnia

Aceştia au afişat pe un gard un banner cu mesajul „Free Mladici„, iar înainte de startul partidei un oficial bosnic şi observatorul UEFA au cerut ca acesta să fie dat jos. Bannerul a fost dat jos, însă fanii au continuat să-l ţină în mâini, acesta fiind îndepărtat abia după intervenţia forţelor de ordine.

La încălzire, portarul Ciprian Tătăruşanu a fost chemat de galerie, iar când i-a salutat pe fani, aceştia au început să înjure Steaua.

Răzvan Raţ, Cristian Săpunaru şi Adrian Mutu au fost singurii jucători chemaţi la salut de galerie.

În timpul primei reprize, fanii aflaţi la peluză au afişat mai multe bannere cu mesajele: „Doar aici vă simţiti fotbalişti”, „Răzvane, nicăieri nu e ca acasă” şi „Săpunaru, mândria noastră„. Înainte de începutul meciului, suporterii de la tribuna a doua au creat o coregrafie cu cartoane în culorile tricolorului, în timp la peluză, unde au stat fanii rapidişti, a fost format tricolorul din cartoane, pe un fundal alb-vişiniu.

La pauza meciului, suporterii dinamovişit de la Tribuna a II-a au avut un conflict cu fanii rapidişti aflaţi în aceeaşi tribună, însă incidentele nu au degenerat. Tot la pauză, aproximativ 100 de suporteri rapidişti de la peluză au încercat să sară gardul despărţitor pentru a se duce către fanii dinamovişti, însă au fost opriţi de forţele de ordine.

Free Mladic, bannerul care a oprit meciul Romania Bosnia

Free Mladic, bannerul care a oprit meciul Romania Bosnia (foto: ProSport)

În minutul 48 partida a fost întreruptă, după ce suporterii dinamovişti aflaţi la Tribuna a II-a au afişat un banner pe care scria în limba sârbă „Bosniacii sunt oameni fără ţară” şi au scos din nou bannerul cu mesajul „Free Mladici„, moment în care fanii bosniaci au început să rupă scaunele şi să arunce cu ele în teren. Meciul a fost reluat după două minute de întrerupere, cu minge de arbitru.

În repriza a doua fanii dinamovişti au mai afişat un banner scris în sârbă: „Ţiganii strigă ţiganii„.

În tribune s-au aflat, printre alţii, antrenorul echipei Galatasaray, Fatih Terim, Anghel Iordănescu, Adrian Porumboiu, Mircea Lucescu, George Copos, precum şi Victor şi Ioan Becali, însoţiţi de mai mulţi impresari.

Jucătorii Râpă, Lung, Antal, Oros, Alexa şi Zicu, neincluşi în lotul de 18, au stat în tribună.

După retragerea lui Cristian Chivu de la naţională, banderola de căpitan a fost purtată de Mutu. După ieşirea lui Mutu, banderola a fost preluată de Tamaş.

La meci au asistat aproximativ 10.000 de spectatori, dintre care 700 de bosniaci.

VEZI AICI FILMUL MECIULUI ROMÂNIA BOSNIA

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult