Acasa Sport-AutoSport Fotbal. Vezi meciurile din sferturile Cupei României

Fotbal. Vezi meciurile din sferturile Cupei României

scris de Ziua Veche
6 afisari

Rapid se va înfrunta cu Steaua, iar Dinamo cu Craiova, aşa au decis sorţii, luni la Casa Fotbalului pentru sferturile Cupei României.

Iată partidele:

Rapid Bucureşti – Steaua Bucureşti

CFR Cluj – Gloria Bistriţa

FC Braşov – FC Timişoara

Dinamo Bucureşti – Universitatea Craiova

Meciurile se vor juca pe 10 noiembrie.

0 comentariu

Pribeagul 05-09-2010 - 06:08

„După ce în 1574, Ion Vodă Armeanul pomenea de ,,ţara noastră a Moldovei de dincolo de Nistru”, după ce în 1602 boierii [13] vorbesc de neamurile lor de peste Nistru, Ghe. Duca devine la 1681 ,,Despot al Moldovei şi Ucrainei” [14] împlinind pe lângă rolul de domnitor al Moldovei şi rostul de hatman [15] şi administrator al Ucrainei, unde în vremea aceasta se vor scrie şi acte redactate în româneşte [16]. Dacă până acum doar hotarul etnic depăşise Nistrul, Duca va duce şi hotarul politic în zona transnistreană având în stăpânire toate teritoriile dintre Carpaţi şi Nipru. După el au mai deţinut conducerea Ucrainei, Ştefan Movilă, Dimitrie Cantacuzino şi Ene Drăghici iar cu mari funcţii au fost şi Simeon Paliş şi Sandu Colţea [17].”
„Consecinţă a stăpânirii lui Duca Vodă (care a ridicat curţi domneşti la Ţicanova pe Nistru şi Nimirov pe Bug) Moldova continuă până la 1765 să administreze şi malul stâng al Nistrului [18].”
Deasemenea este cunoscut ca rusii s-au intins pe seama vecinilor – in acest caz, vecinii au fost romanii: in 1681 fixează graniţa pe Nipru , in 1772 vor ajunge la Bug, in 1792 la Nistru şi in 1812 la Prut. Aceasta-i unitatea Sfintei Rusii, notiune spirituala.

Romanii moldoveni de dincolo de Prut, ca altadata gloriosii lor inaintasi Pantelimon Halippa, Daniel Ciugureanu etc, incearca sa scape din aceasta ceata otravitoare, distrugatoare a spiritualitatii romanesti.

Jdanovsky 05-09-2010 - 06:15

Acolo sa stai pana iti dam noi voie sa mai tragi o gura de aer curat.

Yakov 05-09-2010 - 06:43

Daca da, spune-mi cu ce era diferita de alte fabrici din Vest ? O tii intruna cu propaganda mincinoasa si ne denigrezi realizarile din domeniul tehnic. Iti spun eu ca diferenta era mica, in majoritatea cazurilor. Halele de productie erau la fel (betonate, cu toate dotarili), utilajele de prelucrare prin aschiere erau la fel, pentru ca Ceasca le importase din Vest (de aia am facut foamea in anii ’80, ca sa le platim la suprapret). Sa stii ca am vazut si fabrici din Vest si din Asia. Aveau si chestii mai avansate (unele), dar multe dintre ele erau mai putin dotate decat ale noastre.
Trebuia sa se schimbe menagementul si sa fie platiti imparateste inginerii buni, care sa vina cu proiecte de calitate. Daca se intampla asta, eram inaintea chinezilor cu mult, iar voi erati intr-un kakat si mai mare decat ala in care v-au bagat asiaticii.

Asta ati vrut si ati reusit, sa ne neantizati, na ne aduceti in sapa de lemn si sa plecam incotro vedem cu ochii, dupa care sa veniti voi pe pamantul nostru.
Dar chiar daca sunteti ai dracu si ati pus ochii pe Romania (si eu as fi facut la fel, daca eram in locul vostru), cea mai mare vina o poarta romanii, care din lasitate dusa la extrem nu au dat de-azvarlita cu tradatorii pe care ni i-ati pus la carma tarii, dupa lovitura de stat din ’89. Ma uit si la milogii astia din armata, care tipa acum ca vor pensii omenesti, dar pe care i-a durut in kur cand vedeau cum de demoleaza fabricile, cum se dau bogatiile tarii la straini, cum ne puneau legi strambe.

Ma intreb daca varsarea de sange din ’89 nu a facut parte din plan, ca sa-i infricosati pe romani si mai mult decat ramasesra din epoca stalinista (creatia voastra) si sa-i faceti sa taca neconditionat.

ValVerde 05-09-2010 - 14:30

Am facut tancuri (furat de la nemti) si locomotive la 23 August Bucuresti. Stiu cum aratau halele si asi fi vrut sa ma plateasca mai bine decit cei 2500 de lei pe care ii primea un inginer stagiar.
Utilajele alea pe care le lauzi erau cam 10% noi (tehnologia anilor 70) si restul de 90% de pe vremea lui Malaxa.
Dar nici macar nu e important cum aratau halele si cum mirosea productia.
Important e ca produsele nu se vindeau. Ne rugam de rusi sa ne mai cumpere o locomotiva doua iar tancurile au fost intr-o perpetua faza de proiectare. (aveau motoare subdimensionate si nu am vazut niciunul sa treaca de faza de prototip)

Ceea ce nu intelegea Ceausescu, si evident nu intelegi nici tu, sint principiile de baza ale economiei. Nu intelegi ca economia planificata nu are sorti de izbinda.
Ceausecu a incercat sa foloseasca economia de piata pe plan international si economia socialista pe plan intern.
Ca un mare capitalist, a considerat tara ca bunul lui de productie personal. Si-a spus ca are forta de munca putin deasupra sclavagismului si in uzina Romania legile le face cum vrea el.
A investit in utilaje, dar nu a stiut sa-si conduca uzina si era total ignorant cu privire la legile pietei.
Un comunist convins, a incercat sa bata capitalismul la propriul lui joc si nu a reusit.

ValVerde 05-09-2010 - 14:30

Mai era un nostalgic pe aici care plingea dupa cel mai mare strung din lume, pe care il achizitionase Ceausescu. E adevarat…erau numai vreo trei in lume…
Stii de ce erau numai trei? Pentru ca asta era cererea mondiala. Strungul facea intre altele centurile de siguranta ale reactoarelor nucleare (asta am auzit) Cind o tara vroia pieasa respectiva, o cumpara de la americani, elvetieni sau rusi.
Ceausescu a vrut sa fie al patrulea. Mi se pare elementar ca noul venit sa nu primeasca comenzi pentru o piesa esentiala din componenta unui reactor nuclear. Dar noi am platit utilajul si Pribeagul lacrimeaza de mindrie ca l-am avut.
Nu e de mirare ca cei care admira asemenea decizii economice nu-si gasesc locul si sint marginalizati in noua Romanie.
Ce le ramine de facut decit sa inventeze teorii conspirationiste care le mingiie ego-ul si ii face egali cu mai marii lumii.

„Cei care conduc omenirea, conspira la Malta impotriva mea, Yakov !!!Sint important pentru ca imi vor tara.
Sint perspicace pentru ca l-am demascat pe ValVerde, agentul provocator vindut evreilor”

Yakove/MDLeule m-ai prins…stii care a fost ultima rezolutie la Malta?
S-a format un comitet ca sa gaseasca Romania pe harta si sa raporteze deindata pentru a incepe atacul. Inca mai cauta…

Yakov 05-09-2010 - 15:22

Nu te-ai gandit ca pot sa fiu cu totul alta persoana si sa scriu in stilul lui MDL ?
Acum, daca ne punem masti ca la Halloween, pot sa fiu si un bou ca ValVerde, sau o kakareaza ca caramache.

Vad ca te facusi si mare ikonomist. Dupa teoria Ta, este mai bine cand o tara nu are nicio dotare, decat atunci cand are de toate si o poate duce bine si fara sa ceara la altii. Bai baiatule, nu stiu adresa de la serviciul Tau, ca le-as scrie sefilor de acolo sa te decoreze si sa-ti dea si o masina noua, un Chevrolet facut in China. Altul mai tampit ca tine, care sa manance kakat cu atata dezinvoltura, nu puteau gasi.

Pribeagul 05-09-2010 - 17:27

ValVerde, citat:

„Mai era un nostalgic pe aici care plingea dupa cel mai mare strung din lume…”

Imi pare rau, n-ai inteles nimic, utilizarea utilajelor respective inseamna oportunitati sporite si productivitate in industria Romaniei. Mentionarea lor a fost un apropo la aiurelile insirate pe aici de unii referitor la lipsa de productivitate a industriei Romanesti.

Presa respectiva era in stare sa faca, la o bataie, o turela de tanc, de exemplu.

Cit despre faptul ca nu erau utilizate la capacitate, iar o aburesti; era atit de industrializata Romania ca nu mai era nimic de facut? Locomotive, vagoane, camioane, autoturisme, tractoare, semanatori, centrale electrice, reactoare nucleare etc, etc… erau toate facute? Nu era nevoie de ele?

Marile proiecte ale tarii de abia urmau sa fie puse in practica. Pe linga aceasta mai era si cooperarea.

Sper ca aceste utilaje sa mai fie in tara, sa nu fi ajuns, la indicatia lui Roman, pe mina tiganilor si de aici la fier vechi.

Desigur, pentru unii este mai bine sa luam totul de afara, iar harnicii nostrii romani sa adune capsuni pe mosiile altora.

Sigur asa vom rezolva mai bine problemele tarii. Numai ca tot sistemul, rod al gindirii unora ca Basescu, Udrea, Anastase etc, risca sa se prabuseasca. Asta-i marea problema in timp ce tu ne ametesti cu comunistii si nerealizarile lor.

Lasa-i pe comunisti sau stringe-i de git, nu mai urla la ei ca ciinii la luna, ca are tot acelasi efect, si hai sa vedem ce avem de facut.

ValVerde 05-09-2010 - 17:39

[quote name=Pribeagul]Presa respectiva era in stare sa faca, la o bataie, o turela de tanc, de exemplu.[/quote]

;))) turelele de tanc sint turnate, nu forjate.

In rest cred ca trebuie sa fi foarte nefericit vazind cum idealurile si valorile comuniste care-ti sint dragi au ajuns la lada de gunoi a istoriei, de unde nu vor fi niciodata reabilitate.
O spun fara simpatie sau intelegere. Pur si simplu exista oameni asa ca d-ta si asta e o realitate pe care nu o pot schimba. Partea buna e ca cei ca d-ta sint o minoritate nesemnificativa care mai miriie pe un forum desuet fara nici un efect practic.

ValVerde 05-09-2010 - 17:46

[quote name=Iakov] un bou ca ValVerde…Altul mai tampit ca tine, care sa manance kakat cu atata dezinvoltura, nu puteau gasi.[/quote]

In sfirsit ti-ai regasit conditia…atita poti, atita faci.

PS Adoptind mai multe pseudonime (Iakov, MDL, etc) vrei sa dai de inteles ca ideile tale sint impartasite de mai multi forumisti. Cred ca ai pregatire mediocra, pentru ca stilul iti e usor de recunoscut.
Oricum, cind iscalesti Iakov in loc de M_D_L dublezi numarul de adepti ai ideilor tale cretine

ValVerde 05-09-2010 - 17:47

Comentariul 39 era pentru Iakov, nu pentru Pribeagul

Nu ca ar fi mare diferenta, doar ca unul e mai iute la injuratura si celalalt lacrimeaza recitind poezii patriotice pe coltul mesei

Pribeagul 05-09-2010 - 18:20

Turnarea, forjarea sunt doar tehnologii.

ValVerde, citat,

„lacrimeaza recitind poezii patriotice pe coltul mesei”

Iar gresesti, poezie este o latura a frumusetii vietii, nu un motiv sa lacrimezi.

Imi place sa traiesc frumos.

Vad ca incepi sa-ti pierzi rabdarea.

Asa ca zic s-o lasam… cel putin o perioada.

Toate cele bune!

ion 08-09-2010 - 02:17

Multumesc „Pribeagului” pentru informatiile de pret despre „DACII DE LA NIPRU”din izvoarele poloneze si lituaniene si „DACII TRANSNISTRENI”. E o dovada ca Statul lui Burebista si Decebal se intindea totdeauna pana la Bug iar uneori si pana la Nipru. Perfida Roma a cautat sa stearga din istorie existenta la est de Carpati a dacilor liberi, numindu-i peioartiv „barbari”.Si avea motive, caci dupa 17 decenii de ocupatie Romana a Daciei – anume fratii „barbari” de la est, dacii liberi, au eliberat provincia romana Dacia de legiunile Romei. E o mare eroare stiintifica sa se creada si azi ca dacii liberi dintre Carpati si Nipru, succesori ai culturii de cateva milenii Tripolie-Cucuteni-Boian au disparut in urma ocupatiei romane a unei parti infime din teritoriul Daciei de pana la Nipru si au ramas stapani pe aceste locuri corciturile, veneticii, ocupantii Imperiului Roman. Basarabia la fel un veac si jumatate ca Dacia a fost sub ocupatie straina, dar a supravetuit identitar, fiind izolata de restul Moldovei. Cum puteau sa se romanizeze benevol dacii dintre Carpati si Nipru, unde n-a calcat picior de ocupant Roman? – SUNT ABSOLUT CONVINS CA DACII N-AU DISPARUT NICI DUPA ANUL 271, NICI LA INCEPUTUL MILENIULUI DOI, NICI AZI. Pur si simplu limba si incomensurabila lor cultura milenara este atribuit eronat si pe nedrept Romei,Imperiului Roman -dusmanul de moarte al Daciei si traco-geto-dacilor. Mancurtii, slujile zombate ale Romei si azi isi continua opera de perfida de deposedare a traco-geto-dacilor de mostenirea lor lingvistica si culturala, numind prin „roman” totul, inclusiv si teritoriile DACILOR LIBERI ce n-au apartinut niciodata Imperiului Romei.

Yakov 08-09-2010 - 03:56

Te enerveaza ca te injur, dar ce faci tu este mult mai grav. Imprastii neadevaruri pe forum, toate indreptate impotriva noastra. Sunteti o armata de diversionisti platiti din strainatate. Daca voi nu v-ati varsa veninul pe forum, cu comentariile voastre mincinoarem, noi n-am mai pierde timpul sa neutralizam aberatiile antiromanesti. Lasa-l pe MDL in pace, ca nu ai tu de unde sa stii cine manuieste tastatura calculatorului. Stilul se poate imita. Conteza mai putin persoana, cat continulul mrsajului.

Yakov 08-09-2010 - 04:06

„Partea buna e ca cei ca d-ta sint o minoritate nesemnificativa care mai miriie pe un forum desuet fara nici un efect practic.”

Intotdeauna oamenii destepti si cinstiti au fost in minoritate.

Dar si asa, in minoritate, putem sa influentam prostimea, mai ales acum cand avem de partea noastra „proba practica”, de cand saracia si infometarea s-au generalizat. Voi, marii „demokratizatori” de pe forum, de ce nu munciti in productie, nu ca sa suciti mintea fraierilor de pe spinarea carora sefii vostri castiga multi bani ?

1 2 3

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult