Fraţii în veci vor fi fraţi! FMF interzice tricolorul stadion | Ziua Veche
Acasa Sport-AutoSport Fraţii în veci vor fi fraţi! FMF vrea să interzică tricolorul românesc pe stadioane VIDEO

Fraţii în veci vor fi fraţi! FMF vrea să interzică tricolorul românesc pe stadioane VIDEO

scris de M. BÂTCĂ
22 afisari

FMF a intrat în conflict direct cu suporterii echipei reprezentative de peste Prut, după ce s-a încercat interzicerea tricolorului “românesc” la meciul R Moldova-Ucraina.

Fraţii în veci vor fi fraţi! FMF vrea să interzică tricolorul pe stadioane

Fraţii în veci vor fi fraţi! FMF vrea să interzică tricolorul pe stadioane

“Pentru meciul cu Ucraina s-a pregătit o coregrafie, care avea drept scop să sublinieze că oraşele româneşti, deposedate prin nedreptate de trupul Mamei, nu vor fi niciodată date uitării de cei care cunosc adevărul istoric. Din păcate suporterilor moldoveni le-a fost interzis să afişeze pânzele cu denumirea oraşelor (Cetatea Hotin, Cetatea Albă, Cetatea Chilia, Cetatea Tighina, Cernăuţi) şi mesajului „Moldova nu este a mea, nici a voastră, ci a urmaşilor urmaşilor noştri”, care a fost catalogată de către Federaţia Moldovenească de Fotbal şi colaboratorii Ministerului Afacerilor Interne ca drept EXTREMISM”, scrie Oasteafiara.net, site-ul fanilor echipei Zimbrul Chişinău, unde s-a desfăşurat meciul R MoldovaUcraina, din preliminariile Cmapionatului Mondial de Fotbal 2014, din Brazilia.

Fratii in veci vor fi Frati - la meciul R Moldova-Ucraina

Fratii in veci vor fi Frati - la meciul R Moldova-Ucraina (foto: gsp.ro)

“Totodată, domnii în cauză au dorit să interzică şi câteva steaguri, pe motiv că n-au imprimate stema de stat al Republicii Moldova. După ce le-a fost adresată replica că actualul steag a fost adoptat abia în 1994, iar sub culorile acestuia au luptat părinţii noştri în Transnistria, aceştea au cedat”, continuă sursa citată.

De asemenea, şi Jurnal.md atrage atenţia asupra faptului că forţele de ordine prezente la meciul R MoldovaUcraina, de vineri, scor final 0-0, au primit comanda din partea unui reprezentant al FMF să nu permită galeriei să introducă în tribune steaguri tricolore fără stema Republicii Moldova şi nici bannere cu mesaje. “Fanii s-au amuzat pe proasta gestionare a situaţiei din partea respectivului reprezentant al FMF, care nu ştia niciun gram de istorie, având în vedere că pe bannerele suporterilor nu erau mesaje politice, ci istorice, despre Moldova, Ştefan cel Mare şi Hramul Chişinăului”, scrie sursa citată.

Hai Romania - meciul R Moldova-Ucraina

Hai Romania! - meciul R Moldova-Ucraina (foto: jurnal.md)

“Mai mult de atât, ironici şi trişti din cauza celor întâmplate, suporterii Moldovei se gândesc să boicoteze echipa naţională şi au răspuns FMF-ului că steagurile tricolore fără emblema Moldovei nu sunt ale României, ci ale Ciadului, făcând aluzie la faptul că drapelele României şi Ciadului sunt identice”, scrie Jurnal.md.

După acest incident, în timpul meciului, din galeria Moldovei s-a auzit scandări împotriva FMF. Mai mulţi lideri ai galeriei R Moldova au anunţat că vor boicota meciurile echipei naţionale a celui de-al doilea stat românesc.

Ziua Veche reaminteşte că, la multe dintre meciurile echipei naţionale de fotbal a României, dar şi în timpul campionatului intern, pe stadioane sunt afişate bannere imense pe care se poate citi: “Basarabia e România!” şi “UNIRE”.

8 comentarii

Lupu Ardelean 16-10-2012 - 11:03

Cu lozinci si drapele nu se primeste Cernautul innapoi, singura sansa e cu bombe si terorism in orasele ucrainiene, dar romanii sunt oameni fini si fara curaj, as ca puteti zice adio Bucovinei de Nord…

geek-a-contra 16-10-2012 - 11:55

ce-ar fi sa-ti bagi una din bombele alea stii tu unde?… bombele si terorismul nu au rezolvat nici o problema de genul asta nicaieri in ultimele sute se ani. irlanda, teritoriile palestiniene, diversele teritorii ex-sovietice, ceylon, kurdistan, etc, etc…

p.s. dupa ce detonezi bomba fa un dus cu apa rece sa-ti treaca fierbinteala….

Lupu Ardelean 16-10-2012 - 12:04

„bombele si terorismul nu au rezolvat nici o problema de genul asta nicaieri in ultimele sute se ani. irlanda, teritoriile palestiniene”

Bravo, asta e raspunsul pe care l-am expectat, sper sa-l citeasca si palestinienii.

US 16-10-2012 - 17:40

Ce inseamna sa fii prost…hehe.
Iata ca usturoiatul insusi recunoaste paralela intre dreptul palestinienilor la teritoriile furate si dreptul romanilor la teritoriile furate. Sper sa citeasca si celelalte lichele evreiesti. Bravo ma.

tomi 16-10-2012 - 18:29

Sigur ca da, bestie, acum 5000 de ani cind inca arabii nu ajunsesera de pe Luna pe Pamint, mohamed apare deabia prin 600 e.n. si iata ca navalesc barbarii peste teritoriile evreilor ce deja fusesera izgoniti in exil de pe vremea romanilor. Pai da urbos o bestie ordinara ca tine nu are cum sa inteleaga cum stau lucrurile cu un popor vechi cu mai mult de 5000 de ani ca maimuta din care te tragi tu, basinosule!!! hehe..
respectele mele tomi

vodka 16-10-2012 - 20:52

Huhu e ou!
ai aiete ce ou esti!

popa prostu 16-10-2012 - 16:19

a, bineinteles ca nu!
dar „lupta dreapta a poporului X” care a culminat cu obtinerea Y?
pune la X si Y niste data la plesneala si cauta apoi in istorie

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult