Acasa Sport-AutoSport FRF: Gaz Metan Severin va juca în Liga 1 în sezonul 2012/2013

FRF: Gaz Metan Severin va juca în Liga 1 în sezonul 2012/2013

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Comitetul Executiv al FRF a decis ca echipa clasată pe locul al 3-lea în seria a 2-a a Ligii a II-a, Gaz Metan Severin să promoveze în Liga 1, împreună cu Gloria Bistriţa.

Gaz Metan Severin va juca in Liga 1 din sezonul 2012/2013

Întrucât preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a retras dosarul de licenţiere pentru Liga 1, din cauza datoriilor, deşi echipa sa se află pe primul loc în seria a 2-a a Ligii secunde, cu o etapă înainte de final, Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a hotărât ca echipa clasată pe locul 3 în această serie să joace în sezonul următor în prima ligă. Astfel, potrivit deciziei, în conformitate cu art.61 din Statutul FRF, Gaz Metan Severin urmează să evolueze din viitorul sezon în Liga 1 Bergenbier.

Iniţial s-a vehiculat că echipa ce a terminat pe locul 15 acest sezon de Liga 1, FCM Târgu Mureş va rămâne în prima liga sau că va juca un meci de baraj cu echipa de pe locul 3, în seria a 2-a a ligii secunde, însă comitetul executiv al FRF a adoptat această soluţie. Echipei Gaz Metan Severin i se vor alătura la promovare, din aceaşi serie, formaţia Gloria Bistriţa, care revine după un singur sezon în Liga 1 şi alte două echipe din prima serie, care vor fi ales în urma ultimei etape din primele trei clasate separate de doar 2 puncte: Viitorul Constanţa, CS Municipal Studenţesc Iaşi şi Delta Tulcea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult