Acasa Sport-AutoSport Futsal – Euro 2014: Romȃnia – Belgia, scor 6-1

Futsal – Euro 2014: Romȃnia – Belgia, scor 6-1

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Romȃnia a debutat cu dreptul la Campionatul European (EURO 2014), grație victoriei cu scorul de 6-1 (2-0) în fața echipei gazdă, Belgia, marți seara, la Antwerp, în grupa A.

Futsal – Euro 2014: Romȃnia – Belgia, scor 6-1 (foto:uefa.com)

Cu un joc defensiv excelent și contraatacuri tăioase, echipa antrenată de Nelu Stancea a controlat tactic meciul și a condus permanent pe tabela de marcaj, obținând cea mai clară victorie a sa la un turneu final, un succes care reprezintă un pas mare spre calificarea în sferturile de finală. Emil Răducu (03:23) a deschis scorul, iar Florin Matei (14:38) a majorat diferența. În partea secundă, Robert Lupu a marcat al treilea gol al tricolorilor (22:47), însă imediat gazdele au redus din diferență, prin Rahou (23:33). Gazdele au scos portarul și au forțat cu un jucător de câmp, dar România a dejucat această tactică și a mai punctat de trei ori, prin Marian Șotârcă (32:11), prin portarul Vlad Iancu (35:20) și prin Salhi (39:20, autogol). Ultimul gol a venit când belgienii rămăseseră în inferioritate numerică, după eliminarea lui Rahou pentru al doilea cartonaș galben. De menționată că tricolorii au avut în repriza secundă și două bare, prin Mimi Stoica și Florin Matei.

Nelu Stancea a aliniat următorul ”cinci”: Vlad Iancu — Florin Matei, Robert Lupu, Marian Șotârcă, Cosmin Gherman. Au mai jucat Florin Ignat, Emil Răducu, Ion Al-Ioani, Dumitru Stoica. România a jucat în februarie 2013 două meciuri amicale cu Belgia, ambele la Călărași, câștigând cu 4-3 (2-3) și 5-2 (1-2).

Joi 30 ianuarie, de la ora (19,30 la București), România va întâlni Ucraina, urmând ca sâmbătă 1 februarie să se desfășoare ultimul meci din grupa A, Ucraina — Belgia (ora 21,45 în România). Din fiecare grupă primele două echipe se califică în sferturile de finală. România a mai jucat sferturi de finală în 2012.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult