Acasa Sport-AutoSport George Boroi, secretar general COSR

George Boroi, secretar general COSR

scris de S. P.
49 afisari

George Boroi, ales în unanimitate secretar general al COSR, va asigura alături de președintele Mihai Covaliu conducerea la vârf a forului olimpic român în următorii patru ani, în care obiectivul declarat este de revenire în primele 20 de națiuni ale lumii la JO 2020 din Japonia.

boroi covaliuBoroi, care este comandantul CSA Steaua din 2003, cu rezultate notabile atât pe plan intern cât și internațional, are acum o sarcină mai importantă, în administrarea tuturor sporturilor olimpice.

”O să trec de la mic la mare. Ceea ce făceam la CSA Steaua, acum o să aibă o altă anvergură, obligațiile vor fi mult mai mari și sunt conștient de faptul că numai cu o echipă profesionistă o să pot duce la îndeplinire obiectivele pe care și le-a propus nu doar președintele ci și inclusiv Comitetul Executiv proaspăt ales”, a declarat fostul atlet, vicecampion european indoor la 100 m garduri, după alegerile de la sediul COSR.

Covaliu, sportiv și antrenor la CS Dinamo, l-a ales colaborator pe George Boroi, de la CSA Steaua, dar cei doi vor trece peste marea rivalitate dintre cele două cluburi pentru un țel superior, revitalizarea sportului românesc.

”Faptul că doi conducători, unul de federație, eu de club, reușim să facem o echipă și nu de curând, pentru că relația există de mult având în vedere că am fost vicepreședinte al FR de Scrimă, vorbind și de relațiile umane dintre Covaliu și Boroi, cred că avem multe valențe comune, în ceea ce privește respectul față de oameni, respectul față de culorile tricolorului și nu în ultimul rând respectul pentru performanța sportivă. Obiectivele sunt mărețe, va trebui să muncim foarte mult. Începând de mâine, aici nu va mai fi Dinamo sau Steaua, vor fi doi oameni care își vor asuma responsabilitatea în ceea ce privește spiritul olimpic românesc și rezultatele pe care ni le-am propus”, a spus Boroi.

Proiectul Samurai este primul care va fi pus în practică de noua conducere a COSR, ce prevede selecționarea și susținerea sportivilor cu șanse reale de medalii la JO 2022.

”Primul lucru este programul Samurai, prezentat de președintele Covaliu, care prevede măsuri foarte rapide pentru cele ediții de Jocuri Olimpice, de iarnă 2018 și de vară 2020, iar acest pol al sportivilor și antrenorilor care pot să ne reprezinte la umătoarele competiții pe termen scurt și mediu trebuie format foarte rapid. Mă bazez pe oameni, sunt convins că o să existe o mai mare coeziune, sunt convins că o să existe alte relații între COSR și MTS, sunt convins că dându-ne silința o să reușim să facem un pas în plus. Obiectivele sunt mărețe, va trebui să muncim foarte mult”, a adăugat George Boroi.

George Boroi, care va fi nevoit să renunțe la funcția de comandant al CSA Steaua, a opinat că Mihai Covaliu a câștigat alegerile pentru că a fost perceput ca un om al dialogului și colaborării: ”Când îl caracterizez pe dl Covaliu — în primul rând este un om care acceptă ideea de a conlucra, nu este un om conflictual și este foarte important acest lucru. E este un om care respectă valorile și nu în ultimul rând este un om care va munci în mod sigur”.

Fostul mare scrimer Mihai Covaliu a fost ales, marți, în funcția de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, cu 128 de voturi la Adunarea Generală de alegeri a COSR, în timp ce Gabriela Szabo a primit 68. El îi succede lui Alin Petrache, cel care, la 29 august, a demisionat din funcția de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, pentru neîndeplinirea obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, mai exact câștigarea a 6-8 medalii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult