Acasa Sport-AutoSport Gigi Becali a rămas fără marca Steaua

Gigi Becali a rămas fără marca Steaua

scris de Șt. C
2 afisari

Marca Steaua București a revenit Clubului Sportiv al Armatei, potrivit unei decizii irevocabile a Secției I civile de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), într-un proces intentat în 2011 de către CSA grupării patronate de Gigi Becali.
sigla steaua marca„Decizia nr. 3425:Respinge excepţia nulităţii recursului invocată de intimata-pârâtă S.C. Fotbal Club „Steaua Bucureşti” S.A. Admite recursul declarat de reclamantul Clubul sportiv al armatei „Steaua” Bucureşti (U.M.02301 Bucureşti) împotriva deciziei nr.259A din data de 20 decembrie 2013 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a civilă şi pentru cauze privind proprietatea intelectuală, conflicte de muncă şi asigurări sociale.

Modifică decizia în sensul că admite apelul declarat de reclamantă împotriva sentinţei nr.832 din data de 17 aprilie 2012 a Tribunalului Bucureşti – Secţia a IV-a civilă, astfel cum a fost îndreptată şi completată prin sentinţa nr.319 din data de 18 februarie 2013 a Tribunalului Bucureşti – Secţia a IV-a civilă.

Schimbă în parte sentinţa în sensul că admite în parte cererea de chemare în judecată astfel cum a fost precizată. Anulează marca STEAUA BUCUREŞTI înregistrată sub nr.061735, dată depozit 29.01.2004. Anulează contractul de licenţă marcă nr.201 din 1.02.2011 încheiat cu intimata S.C. Ostrovit S.A. cu privire la marca înregistrată sub nr.061735. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. Irevocabilă”, se arată pe site-ul ICCJ.

Clubul de fotbal deţinut de Gigi Becali a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de cel dintâi. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013.

Printre pârâţii din dosar a s-a numărat şi producătorul de vinuri SC Ostrovit SA. Instanţa supremă a decis şi anularea contractului de licenţă încheiat de această societate cu clubul de fotbal, în 2011, pentru folosirea mărcii Steaua pe eticheta unor produse.

CSA a înregistrat marca Steaua în anul 1996, iar în aprilie 1998, a fost creat clubul AS FC Steaua, ca organizație non-profit, prin desprindere de la Clubul Sportiv al Armatei. MApN a fost nevoită să renunțe la secția de fotbal în urma unei hotărâri a UEFA, dar i-a împrumutat noului club creat palmaresul și sigla, urmând a primi și raportări financiare anuale.

Această desprindere s-a aflat în centrul a numeroase scandaluri în presa vremii, după ce președintele CSA de atunci, Cristian Gațu, l-a demis pe Marcel Pușcaș din funcția de șef al secției de fotbal, iar acesta din urmă a acuzat dur modalitatea în care a fost preluată noul club.

Ulterior, transformarea AS FC Steaua în societate pe acțiuni, la începutul anil0r 2000, a născut noi scandaluri, jurnaliștii din acea perioadă, susținuți, printre alții, de Gheorghe Hagi, suspectând că Viorel Păunescu și Gigi Becali au subevaluat patrimoniul preluat de la Armată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult