Acasa Sport-AutoSport Giro 2015: Românul Țvetcov a câștigat sprintul intermediar în etapa a 5-a

Giro 2015: Românul Țvetcov a câștigat sprintul intermediar în etapa a 5-a

scris de A.P.
11 afisari

UPDATE – Slovenul Jan Polanc (Lampre) a trecut primul linia de sosire în etapa a 5-a a Turului Italiei, în vârful Abetone, unde spaniolul Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) a preluat tricoul roz. Pe locul al doilea a încheiat francezul Sylvain Chavanel, urmat pe podium de italianul Fabio Aru.

Giro 2015: Românul Țvetcov a câștigat sprintul intermediar în etapa a 5-a

Giro 2015: Românul Țvetcov a câștigat sprintul intermediar în etapa a 5-a

În clasamentul general, Alberto Contador este acum, aşadar, lider, având un avans minim, de numai 2 secunde faţă de Aru, în timp ce locul 3 este ocupat de australianul Richie Porte (Sky), la 20 secunde.

Etapa a 6-a, de joi, se va desfăşura între Montecatini Terme şi Castiglione della Pescaia, 183 km, pe un traseu puţin vălurit, fără dificultăţile din zilele precedente.

Pentru prima oară în istoria lui Il Giro participă români la această a doua cursă pe etape ca importanţă din lumea ciclismului, după Turul Franţei.

Eduard Grosu, de la Nippo-Vini Fatini şi Serghei Ţvetcov (originar din Republica Moldova), de la Androni Giocatoli, au luat startul şi pînă acum s-au mărginit la acomodarea cu cea mai mare competiție la care iau parte în întreaga lor carieră.

Prezent în prima acțiune notabilă a etapei a 5-a a Turului ciclist al Italiei, românul Serghei Țvetcov (Androni), număr de concurs 18, și-a adjudecat sprintul intermediar din localitatea Barga, aflat la kilometrul 98, onorându-și postura de primul ciclist român înscris în Giro, unde participă alături de alt sportiv din țara noastră, Eduard Grosu (Nippo – Vini Fantini).

Țvetcov, care reușește astfel să devină primul român remarcat într-un comunicat oficial al unui mare tur, se află într-o evadare alături de francezii Silvain Chavanel (IAM) și Axel Domont (AG2R La Mondiale), elvețianul Silvain Dillier (BMC) și slovenul Jan Polanc (Lampre), cei 5 având la kilometrul 100 din cei 152 ai etapei care se încheie pe vârful Abetone un avans de peste 11 minute.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult