Acasa Sport-AutoSport Goran Stevanovici: Magie neagră la naţionala de fotbal a Ghanei

Goran Stevanovici: Magie neagră la naţionala de fotbal a Ghanei

scris de M.A.
4 afisari

Selecţionerul Ghanei, Goran Stevanovici, i-a acuzat pe unii dintre jucătorii săi că au recurs la „magie neagră”, ceea ce a dus la disensiuni în echipă la ediţia din acest an a Cupei Africii pe Naţiuni, precizează BBC.

Ghana (vibeghana.com)

foto: vibeghana.com

Într-unt raport remis Comitetului Executiv al federaţiei ghaneze, Goran Stevanovici scrie despre profundele diviziuni din cadrul naţionalei, care era printre favoritele la CAN-2012, dar a fost eliminată în semifinale de Zambia. Ghana a pierdut cu scorul de 1-0 în semifinalelele CAN-2012 în faţa Zambiei, transmite RRA.

„Trebuie să ajutăm cu toţii ca să schimbăm mentalitatea unor jucători care au folosit magie neagră pentru a se distruge pe ei înşişi şi mai trebuie să ne asigurăm că există disciplină şi respect reciproc”, a precizat Stevanovici în documentul respectiv.

Aceste dezvăluiri nu l-au surprins pe fostul internaţional Sarfo Gyami, component al naţionalei Ghanei finalistă la CAN în 1992. „Această problemă a existat mereu, dar jucătorii foloseau magia pentru a se proteja şi în general pentru a atrage norocul. „Nu am auzit niciodată de o situaţie în care jucătorii să o folosească împotriva colegilor lor. Este o situaţie foarte urâtă”, a precizat Sarfo Gyami.

Preşedintele federaţiei din Ghana, Kwesi Nyantakyi, a precizat că a observat în timpul competiţiei că „unii fotbalişti jucau pentru propria lor glorie, pentru celebritatea şi excelenţa lor, în detrimentul echipei”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult