Acasa Sport-AutoSport Grupă de foc pentru România în Liga Naţiunilor

Grupă de foc pentru România în Liga Naţiunilor

scris de Șt. C
23 afisari

Reprezentativa României va evolua în grupa 4 a Ligii C din cadrul Ligii Naţiunii, alături de selecţionatele Serbiei, Muntenegrului şi Lituaniei, s-a stabilit, miercuri, la tragerea la sorţi de la Lausanne.

Datele partidelor sunt următoarele: 6–8 septembrie, 9–11 septembrie, 11–13 octombrie, 14–16 octombrie, 15–17 noiembrie şi 18–20 noiembrie.

România a făcut parte din eşalonul al treilea valoric, fiind cap de serie.

Fostul selecţioner Anghel Iordănescu a analizat grupa din care face parte naţionala României, considerând că echipa pregătită de Cosmin Contra poate termina această fază a Ligii Naţiunilor din postura de lider.

Tehnicianul se bazează pe faptul că Serbia nu mai are forţa din trecut şi pe norocul pe care l-a avut Muntenegru în meciurile din preliminariile Campionatului Mondial.

“Eu zic că este o grupă extrem de accesibilă, putem să o câştigăm, putem să ne calificăm şi sunt convins că tricolorii vor face acest lucru. Hai să nu ne mai gândim că Muntenegru ne-a bătut. Ne-a bătut întâmplător, ne-a bătut pe greşelile noastre, pe faptul că aveam un selecţioner care încă nu cunoştea foarte bine posibilităţiel jucătorilor noştri, caracterul şi tot ce ţine de o echipă naţională. Serbia reprezintă o ţară cu un fotbal care a dat mulţi jucători de valoare în fotbalul mondial, dar nu mai e Serbia pe care o ştim noi. Echipa noastră naţională a dovedit în multe rânduri că pooate câştiga cu Serbia. Eu cred că avem un mare avantaj, e un nou sistem care ne poate permite să ajungem la Campionatul European. Mai există avantajul că până la toamnă selecţionerul poate observa ce poate aduce nou competiţia internă”, a declarat Iordănescu la Digisport.

 Reprezentativa României va evolua în grupa 4 a Ligii C din cadrul Ligii Naţiunii, alături de selecţionatele Serbiei, Muntenegrului şi Lituaniei, s-a stabilit, miercuri, la tragerea la sorţi de la Lausanne.

Reprezentativa României va debuta în Liga Naţiunilor, în data de 7 septembrie, pe teren propriu, cu naţionala Muntenegrului, conform programului anunţat de UEFA şi FRF.

Partida cu Muntenegru se va disputa fără spectatori, ca urmare a unei sancţiuni primite pe durata preliminariilor Euro-2016.

Programul echipei României în grupa 4 a Ligii C din cadrul Ligii Naţiunilor este următorul:

7 septembrie: România – Muntenegru, Lituania – Serbia (ora 21:45)

10 septembrie: Serbia – România, Muntenegru – Lituania (ora 21:45)

11 octombrie: Lituania – România, Muntenegru – Serbia (ora 21:45)

14 octombrie: România – Serbia (ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)

17 noiembrie: Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45)

20 noiembrie: Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21:45).

viewscnt

Prezentarea adversarelor echipei României din Liga Naţiunilor: Serbia, Muntenegru şi Lituania.

SERBIA

România – Serbia: 2 meciuri – 2 înfrângeri

 Golaveraj: 2-8

Selecţioner: Mladen Krstajic

Clasament FIFA: locul 37

Echipa ideală: Rajkovic – Tomovic, Maksimovic, Nastasic, Kolarov – Matic, Milinkovic – Markovic, Ljajic, Tadic – Mitrovic.

Vedeta echipei: Nemanja Matic (Man. United)

Serbia a reuşit să câştige grupa în preliminariile Mondialului, reuşind să se califice. Cu 21 de puncte adunate (golaveraj 20-10), sârbii au pierdut un singur meci, pe finalul campaniei, 2-3 în Austria.

MUNTENEGRU

România – Muntenegru: 3 meciuri – o victorie – un egal – o înfrângere

Golaveraj: 5-2

Selecţioner: Ljubisa Tumbakovic

Clasament FIFA: locul 46

Echipa ideală: Poleksic – Marusic, Simic, Savic, Volkov – Vukcevic, Bakic – Jankovic, Ivanic, Haksabanovic – Jovetic.

Vedeta echipei: Stevan Jovetic (AS Monaco)

Pe Muntenegru am întâlnit-o şi în preliminariile CM 2018. A fost 1-1 la Cluj-Napoca, într-un meci în care Nicolae Stanciu a ratat un 11 metri în prelungiri, şi 0-1 la Podgorica. Selecţionata pregătită de Tumbakovic a alternat evoluţiile bune, reuşind să câştige cu 1-0 în Danemarca, cu cele dezamăgitoare, fiind învinsă în Armenia, 2-3.

LITUANIA

România – Lituania: 11 meciuri – 10 victorii – o înfrângere

Golaveraj: 19-6

Selecţioner: Edgaras Jankauskas

Clasament FIFA: locul 147

Echipa ideală: Karcemarskas – Vaitkunas, Freidgeimas, Klimavicius, Andriuskev – Kuklys, Zulpa – Papsys, Urbsys, Novikovas – Cernych.

Vedeta echipei: Fedor Cernych (Jagielonia Bialystok)

Naţionala Lituaniei a încheiat pe locul 5 preliminiariile CM 2018, cu o victorie şi trei remize. S-a aflat în spatele Angliei, Slovaciei, Scoţiei şi Sloveniei şi doar deasupra Maltei. De altfel, maltezii au obţinut o remiză în faţa Lituaniei, 1-1.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult