Acasa Sport-AutoSport Halep, dezavantajată de Nike

Halep, dezavantajată de Nike

scris de Misu Andrei
107 Afisari

Simona Halep va încheia anul pe locul 4, e cea mai longevivă sportivă din Top 10, are două trofee de Grand Slam, trei finale pierdute şi a cucerit, în toată cariera ei de până acum, 19 trofee WTA.   Chiar şi aşa, cu un astfel de bilanţ stelar, Simona Halep s-a chinuit să-şi găsească un sponsor după încheierea colaborării cu Adidas şi s-a spus că doar datorită relaţiilor pe care le care Ion Ţiriac, românca a reuşit să bată palma cu Nike. Totuşi, americanii i-au oferit un contract minuscul: s-a vehiculat o sumă anuală între 1,7 milioane şi 2 milioane de dolari.

Ceea ce e foarte puţin, când facem comparaţia cu sumele primite de alte jucătoare de tenis care n-au nicidecum performanţele Simonei. Ultimul exemplu în acest sens e contractul pe care Nike i l-a pregătit pentru Amanda Anisimova (21 WTA). Potrivit „New York Post“, e vorba, în primul rând, despre o prelungire de contract. Şi, conform noului acord, care se va întinde pe o durată de opt ani, Anisimova va încasa o sumă comparabilă cu cea primită de Maria Şarapovva: 70 de milioane de dolari!   Astfel, Anisimova (foto, jos) va încasa 8.750.000 de dolari pe an, în condiţiile în care are un singur titlu WTA în palmares (Bogota 2019, pe zgură) şi singura dată când a impresionat cu adevărat a fost la French Open 2019, atunci când a atins semifinalele. Ce-i drept, la Paris, în sferturi, a eliminat-o chiar pe Simona Halep, 6-2, 6-4.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult