Acasa Sport-AutoSport Halep, ignorată de organizatorii US Open

Halep, ignorată de organizatorii US Open

scris de Misu Andrei
87 Afisari

Daneza Caroline Wozniacki, fostă numărul 1 mondial, şi americanca Venus Williams, septuplă campioană de Mare Şlem, au primit invitaţii pentru US Open, ultimul turneu major al sezonului din circuitul profesionist de tenis, care va debuta pe 28 august la Flushing Meadows (New York).

Wozniacki (33 de ani), aflată în prezent pe locul 635 în clasamentul WTA, îşi va face prima apariţie în Marele Şlem după Australian Open 2022. Retrasă din activitate după competiţia de la antipozi, daneza a adus pe lume doi copii înainte de a reveni pe terenurile de tenis, la Montreal (Canada), la începutul lunii august. Victorioasă la Australian Open în 2018 (după o finală cu Simona Halep), Wozniacki a atins finala la turneul newyorkez în 2009 şi 2014.

La 43 de ani, Venus Williams îşi va face a 24-a apariţie pe tabloul principal de la Flushing Medows, unde a cucerit două titluri consecutive, în 2000 şi 2001. Căzută pe locul 533 mondial, ea a ratat şase luni de competiţie în acest sezon din cauza unei accidentări. Însă cea mai mare dintre surorile Williams a obţinut luni prima sa victorie din ultimii patru ani în faţa unei adversare din Top 20, la Cincinnati, unde a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova, numărul 14 mondial.

Organizatorii US Open i-au acordat totodată un wild card americanului John Isner (38 ani, locul 106 ATP), care va participa pentru a 17-a oară la Grand Slam-ul de la New York, unde a atins sferturile de finală în 2011 şi 2018.Lista invitaţilor îi mai cuprinde, de asemenea, pe francezul Benjamin Bonzi (101 ATP) şi pe australianul Rinky Hijikata (110 ATP), la masculin, precum şi pe franţuzoaica Fiona Ferro (252 WTA) şi pe australianca Storm Hunter (165 WTA), la feminin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS