Acasa Sport-AutoSport Halep, la un pas de retrogradare. Cine îi vrea locul

Halep, la un pas de retrogradare. Cine îi vrea locul

scris de C.S.
1 afisari

Simona Halep se află la un pas de retrogradare. Jucătoarea română de tenis și-ar putea pierde locul 2 ocupat în clasamentul WTA chiar în acest weekend. Beneficiara ar urma să fie chiar eterna sa rivală, rusoaiaca Maria Șarapova.

Simona Halep, în pericol.

Simona Halep, în pericol.

Şarapova, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-0, 6-4, pe Svetlana Kuzneţova, locul 27 WTA, şi s-a calificat în semifinalele China Open, ajungând astfel la o victorie de locul 2.

Simona Halep mai are o șansă. Ea îşi va păstra locul 2 WTA, pe care îl ocupă din 11 august, numai dacă Şarapova nu ajunge în finală şi Kvitova nu câştigă turneul din capitala Chinei.

Rivala Şarapova va juca în semifinale cu Ana Ivanovici din Serbia, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 9. În cazul în care va triumfa în acest meci, rusoaica o va întrece pe Simona Halep în ierarhia jucătoarelor profesioniste de tenis.

Totuşi, Şarapova nu va ocupa locul 2 dacă sportiva cehă Petra Kvitova, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 4, va câştiga finala China Open. În situaţia în care Kvitova câştigă turneul de la Beijing după o finală cu Şarapova, Simona Halep va ajunge pe locul 4, după campioana de la Wimbledon – locul 2 şi după câştigătoarea de la Roland Garros – locul 3.

Joi, şi Simona Halep, cap de serie numărul 2, s-a retras de la China Open, din cauza unei accidentări suferite la coapsa stângă. Ea a jucat un meci de simplu de peste două ore şi jumătate, pe care l-a câştigat în trei seturi, 7-6 (4), 5-7, 7-6 (1), în faţa sportivei germane Andrea Petkovici, calificându-se astfel în sferturile de finală ale China Open.

Jucătoarea română a acuzat dureri la spate şi la coapsă şi a dus cu greu întâlnirea la bun sfârşit.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult