Handbal, Liga Campionilor: Oltchim calificata, U Jolidon un nou esec | Ziua Veche
Acasa Sport-AutoSport Handbal – Liga Campionilor: Oltchim maxim de puncte, U Jolidon Cluj a 4-a înfrângere

Handbal – Liga Campionilor: Oltchim maxim de puncte, U Jolidon Cluj a 4-a înfrângere

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Rezultate diametral opuse pentru campioana şi vicecampioana României la handbal feminin în Liga Campionilor după 4 etape desfăşurate din prima fază a grupelor.

Handbal, Liga Campionilor: Oltchim calificare, „U” Jolidon al 4-lea esec din 4

Oltchim Râmnicu Vâlcea s-a calificat în grupele principale ale Ligii Campionilor la handbal feminin, după ce a învins cu scorul de 27-23 (10-10) echipa daneză Randers HK, în seara de duminică, 4 noiembrie, în Sala Sporturilor ”Traian” din Rm. Vâlcea. Oltchim are maximum de puncte după acest succes, obţinut la aceeaşi diferenţă ca şi în urmă cu o săptămână, în Danemarca, 24-20.

Meciul a fost echilibrat din start, cu o echipă daneză foarte ambiţioasă, care îşi juca ultima şansă de calificare în faza a doua a grupelor. Oltchim a condus cu 2-1 (min. 4), 3-2 (10), 5-3 (14) şi 6-4 (18), după care oaspetele au revenit şi au punctat de patru ori consecutiv, 6-8 (25). Randers a avut şi avans de trei goluri pe tabelă, 10-7 (27), dar finalul primei reprize a aparţinut vâlcencelor, care au punctat de trei ori şi la pauză scorul era egal, 10-10.

Deşi Randers a marcat primul gol al reprizei secunde, Oltchim a jucat mult mai bine în apărare şi a reuşit să se desprindă pe tabelă, la 15-11 (42), după trei goluri înscrise de Brădeanu şi unul de Neagu. Cu trecerea timpului, oaspetele nu au mai ţinut ritmul, iar diferenţa de pe tabelă a crescut până la 6 goluri, 21-15 (51). Oltchim a evoluat relaxat până la final şi s-a impus în cele din urmă cu 27-23.

În alt meci, Hypo a dispus de Buxtehuder SV cu 27-24. În clasament, pe primul loc se află Oltchim Rm. Vâlcea, 8 puncte, urmată de Hypo, 6 p, Randers HK, 2 p, Buxtehuder SV, 0 p. Oltchim va disputa următorul meci în deplasare cu formaţia austriacă Hypo Niederoesterreich, pe 11 noiembrie.

Echipa croată RK Podravka Vegeta Koprivnica a învins pe U Jolidon Cluj cu scorul de 28-21 (16-13), duminică seara, pe teren propriu, într-un meci din Grupa B a Ligii Campionilor la handbal feminin. Vicecampioana României a pierdut al patrulea meci din tot atâtea disputate în grupele competiţiei, după o repriză secundă foarte slabă, în care a marcat doar 8 goluri.

U Jolidon a început destul de bine şi chiar a condus cu 2-1 (min. 4), dar apoi Podravka a preluat controlul jocului şi s-a desprins, intrând la pauză cu un avans de cinci goluri, 16-13, după ce a avut şi un avans de cinci goluri (12-7). Cele două formaţii au jucat de la egal la egal în partea secundă până în min. 42 (20-19), după care ardelencele nu au mai marcat timp de 16 minute, până în min. 58 (28-20).

U Jolidon Cluj va juca următorul meci pe 11 noiembrie, cu RK Krim Mercator Ljubljana, pe teren propriu. În clasamentul grupei B, pe primul loc se află Györi Audi ETO KC, cu 8 puncte, urmată de Podravka, 6 p, RK Krim Mercator Ljubljana, 4 p, U Jolidon Cluj, 0 p.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult