Acasa Sport-AutoSport Handbal feminin: România a câştigat Cupa Mondială

Handbal feminin: România a câştigat Cupa Mondială

scris de Ziua Veche
49 Afisari

Naţionala feminină de handbal a României a învins formaţia Norvegiei cu scorul de 24-23 (12-12), duminică, în finala Cupei Mondiale de la Aarhus (Danemarca).

 

România a deschis scorul, dar apoi a fost condusă cu 3-1 (min. 3) şi 4-2 (5), după care a preluat controlul jocului, a egalat la 5 (10) şi s-a desprins la patru goluri, 9-5 (18). O cădere pe finalul primei reprize a făcut ca echipele să intre la cabine la egalitate, 12-12. După pauză, a predominat echilibrul, echipa noastră nereuşind să se desprindă decât în ultimul sfert de oră, 22-18 (min. 48), pentru ca în final să câştige la limită, cu 24-23, în faţa campioanei olimpice, pe care a mai învins-o şi în grupă, cu 21-20.
România câştigă pentru a doua oară consecutiv prestigioasa competiţie de la Aarhus, după ce anul trecut a învins în finală tot Norvegia, cu 28-27.
Golurile echipei noastre au fost reuşite de Valentina Ardean (4), Ada Moldovan (5), Oana Manea (4), Melinda Geiger (7), Aurelia Brădeanu (2), Florina Chintoan (1), Adriana Nechita (1). Echipa antrenată de Radu Voina a irosit şi trei aruncări de la 7 metri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult