Acasa Sport-AutoSport Handbal feminin. România a pierdut şi cu Germania. Ratează locul 3

Handbal feminin. România a pierdut şi cu Germania. Ratează locul 3

scris de L.M.
0 afisari

A pierdut cu Germania. Echipa de handbal feminin din România a ratat astfel şansa de a termina pe locul 3 în grupă şi se bate pentru locurile 5-6.

Handbal feminin. România a pierdut şi cu Germania. Ratează locul 3

Handbal feminin. România a pierdut şi cu Germania. Ratează locul 3 (foto: Medifax)

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă de Germania cu scorul de 25-23 (16-9), joi seara, la Novi Sad, în ultimul său meci din Grupa a II-a principală a Campionatului European din Serbia. Selecţionata României nu şi-a luat nici măcar revanşa după eşecul categoric de luna trecută, 9-30 la Hamm, în faţa Germaniei, precedat de o victorie cu 28-25 la Munster.

Echipa României a început foarte slab meciul de la Novi Sad, a ratat mai multe atacuri şi nu s-a regăsit în prima repriză a meciului cu Germania. În primele zece minute, procentajul aruncărilor la poartă a fost sub 20 la sută pentru tricolore, care nici în apărare nu au excelat, primind gol în superioritate în mai multe rânduri şi nereuşind să înscrie când au avut o jucătoare în plus. Germania a condus permanent, cu 2-0 (min. 3), 5-2 (12), 8-5 (16), 11-5 (22), 16-8 (29), pentru ca la pauză scorul să fie de 16-9, după ce Tolnai a apărat o aruncare de la 7 metri, în ultima secundă, transmite Agerpres. Şi după pauză, România a continuat să rateze din toate poziţiile, dar apărarea a fost mai agresivă şi a recuperat mai multe mingi. Echipa lui Tadici a avut momente mai bune, a marcat de patru ori la rând (18-14, min. 40), însă apoi a venit cartonaşul roşu primit de Ţăcălie pentru o intervenţie nefericită la Nadgornaja. Tolnai a apărat şi ea mai bine, însă aceste plusuri defensive au fost anulate de greşelile din atac. România a reuşit să se apropie la patru goluri în min. 51 (22-18), iar apoi la trei în min. 57 (24-21), însă era prea târziu. Germania s-a impus meritat cu scorul de 25-23. România câştigase medaliile de bronz la ediţia trecută a Campionatului European.

Au evoluat echipele: Germania: Clara Woltering, Katja Schulke – Marlene Zapf (3 goluri), Saskia Lang, Natalie Augsburg (1), Anne Muller (3), Anna Loerper (1), Anne Hubinger (3), Laura Steinbach (8), Anja Althaus, Nadja Nadgornaja (2), Angie Geschke (1), Kerstin Wolhlbold (3). Selecţioner: Heine Jensen. România: Talida Tolnai, Paula Ungureanu – Adriana Nechita (7), Melinda Geiger (4), Adriana Ţăcălie, Aurelia Brădeanu (1), Crina Pintea (1), Ionela Stanca (1), Cristina Neagu (1), Adina Meiroşu, Clara Vădineanu (7), Iulia Curea (1), Nicoleta Dincă. Selecţioner: Gheorghe Tadici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult