Acasa rss 1asig Handbal feminin: România, în finala Campionatului Mondial Under-18

Handbal feminin: România, în finala Campionatului Mondial Under-18

scris de Șt. C
4 afisari

României s-a calificat în finala Campionatului Mondial de handbal feminin Under-18 din Macedonia, vineri, la Ohrid, după ce a învins formația Muntenegrului cu scorul de 28-25 (12-13), în semifinale.

Handbal feminin: România, în finala Campionatului Mondial Under-18

Handbal feminin: România, în finala Campionatului Mondial Under-18

Elevele antrenorilor Aurelian Roșca și Gavril Kozma au început excelent și conduceau cu 5-1 după șapte minute de joc. Muntenegru a revenit în joc și a redus diferența, la 6-5 (12), pentru ca în minutul 16 să restabilească egalitatea, iar în minutul 25 chiar a preluat conducerea, cu 11-10. La pauză, Muntenegru a intrat cu un avantaj minim, 13-12, după ce condusese și cu 12-10.

În prima parte a reprizei secunde cele două formații au alternat la conducere, dar România a reușit să se desprindă la două goluri, 21-19 (45), și s-a menținut în avantaj până la final, cu o singură excepție, când Muntenegru a egalat la 24-24 (55). Acest lucru le-a întărâtat și mai mult pe românce, care au marcat de patru ori la rând și au tranșat disputa.

Golurile echipei noastre au fost marcate de Cristina Laslo — 10, Bianca Maria Bazaliu — 9, Lorena Ostase — 5, Alina Ilie — 2, Daniela Corban — 1, Dana Abed-Kader — 1. Cea mai bună jucătoare a învinselor a fost Durdina Jaukovic, cu 12 goluri.

În finală, programată duminică, la Ohrid, de la ora 18,00 (ora României), tricolorele vor înfrunta câștigătoarea din cealaltă semifinală, Germania — Danemarca.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult