Handbal – Liga Campionilor: Victorie Oltchim, eşec pentru U Jolidon | Ziua Veche
Acasa Sport-AutoSport Handbal, Liga Campionilor: Oltchim debut cu dreptul, „U” Jolidon aproape de surpriză

Handbal, Liga Campionilor: Oltchim debut cu dreptul, „U” Jolidon aproape de surpriză

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

În prima etapă a grupelor Ligii Campionilor la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea le-a învins pe austriecele de la Hypo Viena, în timp ce debutantele U Jolidon Cluj au fost aproape de o surpriză în deplasare la Ljubjana cu Krim.

Handbal, Liga Campionilor: Oltchim debut cu dreptul, „U” Jolidon aproape de surpriză

Oltchim s-a aflat în avantaj în cea mai mare parte a meciului din Grupa A cu austriecele de la Hypo NiederOesterreich, având la pauză un avans de trei goluri, 15-12, după ce au condus şi cu 15-11 (28). În repriza secundă, Oltchim a menţinut o diferenţă de 3-4 goluri, ecartul maxim fiind de 7 goluri, 27-20 (49). În cele din urmă, campioana României s-a impus la cinci goluri, 30-25, cea mai bună jucătoare fiind Katarina Bulatovic, autoare a 10 goluri. Oltchim va juca următorul meci pe 20 octombrie, în deplasare, cu Buxtehuder SV din Germania, care joacă luni, 15 octombrie, primul meci în deplasare la danezele de la Randers.

La debutul său absolut în grupele Ligii Campionilor la handbal feminin, U Jolidon Cluj a fost învinsă în deplasare de formaţia slovenă RK Krim Mercator Ljubljana cu scorul de 28-27 (15-13), duminică seara, într-un meci din Grupa B. Vicecampioana României ar fi putut scoate un rezultat de excepţie în faţa fostei duble câştigătoare a Ligii Campionilor, dar s-a văzut lipsa de experienţă a clujencelor.

”U’‘ a început foarte slab meciul şi a fost condusă cu 7-1 (min. 9), după care a recuperat din diferenţă şi a ajuns în finalul primei reprize la doar un gol de Krim, 14-13 pentru gazde (30), care au intrat în cele din urmă cu un avans de două goluri la cabine (15-13). Echipa din Cluj a avut un debut bun de repriză secundă şi a reuşit egalarea, 16-16 (35), dar Krim a punctat apoi de trei ori la rând. ”U” Jolidon s-a mai apropiat o dată la diferenţa minimă, 19-18 (40), după care slovenele şi-au mărit diferenţa până la cinci goluri, 25-20 (51).

Finalul a aparţinut ardelencelor, care au marcat ultimele patru goluri ale meciului, dar Krim a câştigat cu 28-27.În următorul meci din grupa B, care se va juca pe 20 octombrie la Cluj, româncele vor întâlni pe Györi Audi ETO KC, care  a dispus de Podravka Vegeta Koprivnica cu 24-19, potrivit Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult