Acasa Sport-AutoSport Handbal masculin: HCM Minaur Baia Mare, campioană națională

Handbal masculin: HCM Minaur Baia Mare, campioană națională

scris de S. P.
16 afisari

CM Minaur Baia Mare a câștigat un nou titlu de campioană națională la handbal masculin după o pauză de 16 ani, marți seara, grație victoriei cu scorul de 26-24 (13-11) în fața formației CSM București, în Sala Sporturilor ”Lascăr Pană” din Baia Mare, în al doilea meci al finalei Ligii Naționale.

Foto:  Alex MICSIK / AGERPRES

Foto: Alex MICSIK / AGERPRES

Minaur învinsese și în primul meci al finalei, la București, cu același scor, 26-24. Finala a fost programată după regula cel mai bun din trei meciuri.

Minaur, care a realizat eventul în acest an, după ce a cucerit și Cupa României, mai câștigase titlul în 1998 și 1999.

Debutul meciului a fost echilibrat, dar Minaur a reușit să se desprindă la 4-2 (min. 6), iar apoi avantajul a ajuns la trei goluri, 19-16 (19). CSM, revelația campionatului, a revenit pe finalul reprizei și a restabilit egalitatea, 10-10 (24), chiar în inferioritate numerică, dar la pauză Minaur a intrat cu avans minim, 12-11.

Bucureștenii antrenați de Bozo Rudic și Ovidiu Mihăilă au avut un început bun de parte secundă și au ratat șansa de a trece în avantaj. De la scorul de 13-13 (32), Minaur a reușit cinci goluri consecutive, ducând scorul de 18-13 (39). După zece minute fără gol marcat, CSMB a punctat de patru ori la rând și a revenit în joc, dar băimărenii au condus în continuare cu un gol-două. Minaur și-a mărit avantajul la trei goluri în minutul 55, 24-21, iar apoi a gestionat bine finalul, câștigând cu 26-24. Un incident s-a produs în minutul 59, în urma unui duel între Novanc și Pribanic, care a dus la o încăierare, primind cartonașe roșii Novanc și Sadoveac.

Minaur va evolua în preliminariile Ligii Campionilor în sezonul viitor. O mențiune specială merită portarul lui CSM, Ionuț Iancu, cel mai bun jucător al echipei oaspete, care a apărat patru aruncări de la 7 metri.

Pentru Minaur au marcat Steffen Stegavik — 7 goluri, Cristian Malmagro — 4, Nikola Eklemovic — 4, Alexandru Sabou — 4, Marius Sadoveac — 3, Antonio Pribanic — 2, Viorel Fotache — 2.

Pentru CSM au înscris: Nicușor Negru — 10 goluri, Krsto Milosevic — 3, Iulian Stamate — 3, Ramon Șomlea — 2, Pal Wetterbrandt — 1, Robert Militaru — 1, Marius Novanc — 1, Milos Kostadinovic — 1, Sasa Marijanac — 1, Nicușor Ungureanu — 1.

HCM (Minaur) și-a luat astfel revanșa în fața lui CSM București, după ce echipa din Capitală și-a adjudecat titlul la feminin, tot marți, la Baia Mare, în fața echipei locale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult