Acasa Sport-AutoSport Handbalistele se întorc cu coada între picioare din Brazilia

Handbalistele se întorc cu coada între picioare din Brazilia

scris de Matei Iliescu
3 afisari

Echipa feminină de handbal a României, medaliată cu bronz la Campionatul European de anul trecut, a ratat luni calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Brazilia, după ce a fost învinsă, într-un final dramatic, de Croaţia, cu scorul de 28-27 (15-18), la Sao Bernardo, în optimile de finală.

Romania Croatia 27 - 28 la CM de handbal feminin

Romania Croatia 27 - 28 la CM de handbal feminin

Echipa noastră a avut un început ezitant de meci şi a fost condusă cu 2-0 (min. 2), 5-2 (6) şi 8-6 (12), dar a revenit apoi în meci şi a marcat de patru ori la rând, preluând conducerea cu 10-8 (16). România, la cel mai bun joc al său la competiţia din America de Sud, a condus ostilităţile şi a intrat la pauză cu un avantaj de trei goluri, 18-15, după ce a ratat şi o aruncare de la 7 metri în prima parte.
Romania s-a desprins la patru goluri în debutul reprizei secunde, 19-15 (31), dar apoi a avut o cădere concretizată cu cinci goluri consecutive ale croatelor, 19-20. La scorul de 21-20 pentru adversare, în min. 43, instalaţia de iluminare a sălii din Sao Bernardo s-a defectat şi meciul a fost oprit din cauza lipsei de luminozitate pentru circa 20 de minute. La reluarea jocului, tricolorele au reuşit egalarea şi au trecut în avantaj, 22-21 (46). Croaţia a condus şi ea cu 25-24 (52), dar trei goluri consecutive ale României au dus în avantaj echipa lui Radu Voina la 27-25 (55). Finalul a fost dramatic, dar, din păcate, jucătoarele noastre nu au rezistat presiunii, au comis greşeli şi Croaţia a punctat de trei ori, câştigând cu 28-27. Croaţia a reuşit calificarea în premieră în sferturile unui Campionat Mondial şi totodată prima victorie în faţa României, după 8 succese consecutive ale tricolorelor. În sferturi, Croaţia va întâlni Norvegia.

România revine prematur acasă, după o evoluţie sub aşteptări la Mondialul brazilian. Au evoluat echipele: România: Talida Tolnai, Tereza Pâslaru – Florina Chintoan, Carmen Amariei (3 goluri), Adriana Nechita (4), Aurelia Brădeanu (4), Oana Manea (3), Cristina Vărzaru, Valentina Ardean (2), Oana Chirilă (6), Adina Fiera (5), Iulia Curea, Mihaela Tivadar, Daniela Băbeanu. Antrenor: Radu Voina. Croaţia: Marta Zderic, Ivana Jelcic, Jelena Grubisic – Miranda Tatari (3), Dijana Jovetic, Andrea Seric, Anita Gace (2), Nikica Pusic Koroljevic (1), Lidija Horvat (2), Kristina Franic (5), Andrea Penezic (6), Ivana Lovric, Maja Zebic (4), Vesna Milanovic Litre (3), Katarina Jezic (2). Antrenor: Vladimir Canjuga.

1 comentariu

ivan 13-12-2011 - 08:36

Mare pacat ! Radu Voina a fost un mare handbalist, dar acest lucru nu inseamna ca este si un mare antrenor.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult