Acasa Sport-AutoSport Helmuth Duckadam, în World Records Academy – VIDEO

Helmuth Duckadam, în World Records Academy – VIDEO

scris de Bogdan Crețu Roman
4 afisari

World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale) a anunţat omologarea oficială a recordului portarului român Helmuth Duckadam din finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, de la Sevilla, primul portar care a apărat patru lovituri de la 11 metri consecutive.

Helmuth-Duckadam-sevilla-1986-penalty-apara-consecutiv-steaua-cupa-campionilor-europeniDuckadam a apărat toate cele patru lovituri de departajare executate de jucătorii echipei FC Barcelona, în finala câştigată de Steaua cu scorul de 2-0.

Chiar dacă recordul propriu-zis de patru lovituri consecutive apărate într-o competiţie oficială (recunoscut şi de Guinness Book) a fost deja egalat în 2010 de Ciaran Kelly de la FC Sligo Rovers, recunoaşterea oferită de Academia Recordurilor este permanentă, întrucât Duckadam a fost înscris drept primul portar care a reuşit această performanţă.

Academia Recordurilor Mondiale notează pe site-ul oficial: „Eroul meciului de acum 25 de ani de la Sevilla a fost portarul român Helmuth Duckadam. El a apărat patru lovituri de penalty consecutive. Rezultatul final a fost 2-0 pentru Steaua, echipa sa, iar la întoarcerea lor, Bucureştiul a văzut cea mai mare sărbătorire de dinainte de Revoluţia din 1989.”

Între iunie 1986 şi septembrie 1989, Steaua Bucureşti a disputat 104 meciuri oficiale fără înfrângere în campionat, stabilind un alt record mondial pentru acea vreme şi un record european încă valabil.

World Records Academy (Academia Recordurilor Mondiale), cu sediul la Miami, este cea mai mare organizaţie care omologhează recorduri mondiale, menţinând cea mai mare bază de date online cu prezentări detaliate pentru fiecare record.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult