Acasa Sport-AutoSport Hipodromul lui Oprescu

Hipodromul lui Oprescu

scris de A.B.
3 afisari

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, că în cea de-a doua jumătatea a mandatului său speră să finalizeze lucrările la Hipodromul Bucureştiului, nedând detalii despre locul în care ar putea fi amenajat, întrucât nu vrea să „dispară” terenurile.

Avem un proiect, cel al senatorului Cristian Ţopescu. Am încercat să facem hipodromul pe o latură a Lacului Văcăreşti, dar nu am reuşit. Am identificat câteva terenuri care aparţin statului, situate la câţiva kilometri de Capitală, lângă autostrada A2„, a susţinut Sorin Oprescu, care a precizat că cel mai probabil hipodromul va fi finalizat în cea de-a doua jumătate a mandatului de edil şef al Capitalei. Întrebat unde anume este situat terenul şi care este suprafaţa acestuia, Oprescu a spus: „Nu vreau să spun care şi unde sunt terenurile pentru ca acestea să nu dispară„.

Totodată, primarul general a mai spus că pentru darea în folosinţă a unui asemenea obiectiv este necesară şi o linie de transport în genul trenurilor supraterane cu care cetăţenii să poată ajunge într-o durată scurtă de timp la hipodrom.

La începutul secolului trecut, în Băneasa, pe terenul unde e Aeroportul „Aurel Vlaicu”, s-a ridicat un hipodrom. Începând cu 1875, Bucureşti a avut un Jockey Club naţional, al cărui preşedinte a fost Regele Carol I. În 1905, arhitectul I. Berindey a ridicat construcţia Hipodromului Băneasa, căruia i s-au alocat 60 de hectare de teren pentru pistele de galop şi de trap, pentru tribune, restaurante, grajduri, dependinţe, anexe. În 1960, s-a disputat ultimul derby, hipodromul a fost apoi mutat la Ploieşti, fiind desfiinţat odată cu colectivizarea din 1962.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult