Acasa Sport-AutoSport Il Giro 2016. Fabian Cancellara a renunțat după 9 etape

Il Giro 2016. Fabian Cancellara a renunțat după 9 etape

scris de Șt. C
13 afisari

Elvețianul Fabian Cancellara, care a avut un debut promițător la „Il Giro”, și-a anunțat duminică retragerea din cursă după un loc 4 în contratimpul de la Chianti, în etapa a 9-a a Turului ciclist al Italiei, informează AFP.

Fabian Cancellara

Fabian Cancellara

Fabian nu s-a recuperat complet. Normal, la un contratimp de acest gen, el ar trebui să fie podium”, a apreciat responsabilul echipei Trek, Luca Guercilena. „El are nevoie să se recupereze pentru a nu compromite restul sezonului”, a adăugat Guercilena, care a precizat că Fabian Cancellara are probleme de sănătate.

Cancellara, care anunțase că dispută ultimul său sezon, a revenit în Turul Italiei după o absență de șapte ani. În cariera sa, rutierul originar din Berna (35 ani) a participat la trei ediții ale Turului Italiei, fără să termine vreodată cursa (abandonuri în 2007 și 2009).

„Este atât de dificil să gestionezi situația atunci când nu te simți bine. Trebuie să privim înainte și să calculăm. Acum este cel mai bun moment pentru a pleca”, a declarat „Spartacus” după locul 4 obținut duminică. „Nu am suficientă forță. Probabil este din cauza condiției mele fizice”, a adăugat Cancellara.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult