Acasa Sport-AutoSport Incoruptibilii de la FRF. Au sesizat FIFA că e corupţie

Incoruptibilii de la FRF. Au sesizat FIFA că e corupţie

scris de Ștefan Constantinescu
11 afisari

Ofiţerul de presă al FRF, Paul Zaharia, a declarat marti seara pentru Reuters, ca Federaţia Română de Fotbal  a făcut sesizări la FIFA şi UEFA după ce a fost contactat pentru a-l schimba pe arbitrul maghiar Viktor Kassai de la meciul România-Uruguay.
Federaţia Română de Fotbal (FRF) a depus o plângere oficială marţi, după ce i s-au oferit bani pentru schimbarea arbitrului

Viktor Kassai

desemnat să oficieze la meciul amical dintre naţionalele României şi Uruguayului, programat pe 29 februarie, pe Arena Naţională din Bucureşti.
”Am primit un telefon din străinătate, urmat de un e-mail din partea aceleiaşi persoane”, a spus Zaharia. ”Ni s-a cerut să renunţăm la Viktor Kassai, pentru ca acesta să arbitreze alt meci amical şi în schimbul acestei decizii ni s-au oferit o donaţie de 20.000 de dolari, precum şi arbitri FIFA la meciul cu Uruguay gratis. Persoana în cauză a trimis un e-mail altei federaţii în care invita nişte arbitri să oficieze meciul”, a mai spus Paul Zaharia.
FRF, care nu a dorit să dezvăluie numele persoanei implicate în acest caz sau al altei federaţii, a precizat că ancheta este în desfăşurare, menţionând că cealaltă federaţie naţională a cerut oficial schimbarea arbitrilor. ”Le-am mulţumit pentru ofertă, dar le-am explicat că nu intenţionăm să schimbăm arbitrul meciului cu Uruguayul”, a subliniat oficialul FRF, citat de Agerpres. Kassai, 36 de ani, a condus finala ediţiei trecute a Ligii Campionilor, dintre FC Barcelona şi Manchester United, şi a oficiat şi la Cupa Mondială din Africa de Sud, în 2010.
Anul trecut, trei arbitri maghiari au fost suspendaţi pe viaţă de către FIFA pentru trucarea unor meciuri amicale interţări.În partidele Letonia – Bolivia şi Bulgaria – Estonia, jucate în Antalya, s-au acordat nu mai puţin de 7 penalty-uri.

1 comentariu

Dorin C. 23-02-2012 - 01:08

Pai unde este restul articolului? Se umbla cu chestii din astea si in cazul meciurilor amicale???? Care o fi scopul? Ce miza poate fi in cazul unui banal meci amical?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS