Acasa Sport-AutoSport Incredibil! O bătrână de 92 de ani termină maratonul

Incredibil! O bătrână de 92 de ani termină maratonul

scris de Matei Iliescu
3 afisari

Gladys Burrill, poreclită The Gladyator, a spulberat toate recordurile, devenind cea mai vârstnică persoană din lume care încheie maratonul.

The Gladyator, bunicuţa care a terminat maratonul la 92 de ani

Foto: Daily Mail

Bunicuţei din Hawaii i-au trebuit nouă ore şi 53 de minute să parcurgă cei 42 de kilometri şi 195 de metri ai cursei de la Honolulu. Primul maraton l-a alergat la 86 de ani şi merge săptămânal câte 50 de kilometri, dând de ruşine cu vitalitatea ei multe adolescente.

Gladys a fost pilot pe avioane multimotor, alpinistă, călăreaţă şi a străbătut deşerturile lumii, înainte să alerge primul său maraton în 2004.

La antrenamentele pentru maratonul din 2010, a parcurs peste 4000 de kilometri. Burrill a eclipsat cu performanţa sa vechiul record al lui Jenny Wood-Allen din Dundee, Scoţia, care avea “doar” 90 de ani când a terminat maratonul din 2002 de la Londra.

Victorie! I-au trebuit aproape zece ore să parcurgă cei 42 de km

Foto: Daily Mail

Întrebată ce-i sfătuieşte pe alţii ca să trăiască la fel de mult şi să fie la fel de sănătoşi ca ea, Gladys a răspuns: “Duceţi-vă acolo şi alergaţi sau mergeţi”. “Îmi place grozav să merg, pentru că poţi să te opreşti şi să miroşi trandafirii, deşi mi se întâmplă rareori să mă opresc. E foarte important să gândeşti pozitiv. E foarte uşor să te descurajezi.”

Guinness World Records a confirmat performanţa lui Gladys, iar Camera Reprezentanţilor din Hawaii i-a oferit certificatul în cadrul unei ceremonii desfăşurate luni.

Din cele şapte ediţii ale maratonului de la Honolulu la care a participat, a terminat cinci. A abandonat în cursa din 2008, la doar câteva zile după ce soţul său murise. În 2009, o durere de stomac a oprit-o la jumătatea cursei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult