Acasa Sport-AutoSport Irina Begu a câștigat turneul WTA de la Seul

Irina Begu a câștigat turneul WTA de la Seul

scris de D.P.
14 afisari

Irina Begu a câștigat turneul WTA de la Seul, dotat cu premii de 426.750 de dolari, după ce a învins-o, duminică, în finală, pe belarusa Aleksandra Sasnovici, cu 6-3, 6-1.

Irina Begu, învingătoare la Campinas

IIrina Begu,

Begu (25 ani, 29 WTA), principala favorită, s-a impus într-o oră și 17 minute de joc în fața unei adversare venite din calificări, care a comis opt duble greșeli în finală. Sasnovici (21 ani, 136 WTA) o învinsese în primul tur pe Alexandra Dulgheru, cu 6-3, 6-2.

Românca a primit un cec de 111.389 dolari și 280 de puncte WTA, iar Sasnovici s-a ales cu 55.435 dolari și 198 de puncte WTA.

Anul trecut la Seul, Begu a pierdut în primul tur la simplu, dar a câștigat proba de dublu, alături de Lara Arruabarrena (Spania).

Pentru Begu este al doilea titlu WTA la simplu, după cel cucerit în 2012, la Tașkent, dar a mai jucat alte trei finale, anul trecut la Moscova și în 2011, la Marbella și Budapesta.

Cele mai bune rezultate reușite anul acesta erau o semifinală la Rio de Janeiro și optimi la Australian Open.

În continuare, Irina va juca la turneul de la Wuhan, unde adversară în primul tur îi va fi kazaha Zarina Dias.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult