Acasa Sport-AutoSport JO 2014: Ce probe ȋși fac debutul olimpic la Soci

JO 2014: Ce probe ȋși fac debutul olimpic la Soci

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Jocurile Olimpice de la Soci vor ȋnsemna debutul olimpic pentru mai multe sporturi la olimpiada albǎ, numǎrul titlurilor olimpice ce vor fi decernate ajungȃnd la 98.

JO 2014: Ce probe ȋși fac debutul olimpic la Soci

Jocurile de iarnǎ merg tot mai mult pe tendința X-Games, ale cǎrei staruri pot visa acum la un titlu olimpic, la half-pipe, slopestyle sau skicross – introdus din 2010 de la Vancouver. Sosirea competiției slopestyle sub inelele olimpice aduce un nou suflu de tinerețe. Aceastǎ disciplinǎ are ca decor un parc de zǎpadǎ, cu movile de zǎpadǎ și rampe de fier, pe care sportivi pot realiza figuri spectaculoase.

Sǎriturile cu schiurile figureaza ȋn programul olimpic de la prima ediție de la Chamonix ȋn 1924, iar acestea nu vor mai fi doar apanajul barbatilor, femeile avȃnd dreptul pentru prima oarǎ sǎ acceadǎ la trambulina olimpica. De altfel, barbații au o singura probǎ la care sunt singuri la JO de iarnǎ, combinata nordicǎ, conform mediafax.

La snowboard, sportivii se vor confrunta și la un slalom paralel (o proba feminina si una masculina), ȋn timp ce patinajul artistic se ȋmbogateste cu o proba pe echipe, constȃnd ȋn adaugarea de puncte pentru femei, barbați, perechi si dans. Sania cȃștigǎ o proba pe echipe, sub forma unei ștafete ȋntre un bǎrbat, o femeie și un dublu masculin, iar biatlonul ofera șansa unei medalii suplimentare cu o stafetǎ mixtǎ la care vor participa doi bǎrbați și douǎ femei

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult