Acasa Sport-AutoSport JO 2014: Ruşii au ales mascotele pentru Soci

JO 2014: Ruşii au ales mascotele pentru Soci

scris de B.C.R
4 afisari

Trei mascote au fost selecţionate pentru a fi reprezentarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2014, de la Soci, ca urmare a unui vot al telespectatorilor ruşi, primul dintre cei care s-au pronunţat fiind chiar primul ministru Vladimir Putin, care a ales un leopard al zăpezilor, informează Agerpres.

Mascotele Jocurilor Olimpice de Iarna de la Soci 2014De altfel, leopardul a obţinut şi cel mai bun scor, 28 la sută din voturile telespectatorilor, efectuate, sâmbătă, prin sms şi apeluri telefonice în cadrul unei emisiuni de două ore pe primul canal de televiziune rus. Celelalte opţiuni sunt un iepure şi un urs alb, cele 3 urmând să fie mascotele oficiale ale Jocurilor, a anunţat şeful Comitetului de organizare Soci 2014, Dmitri Şcernicenko.

Votanţii au avut de ales între 9 propuneri de mascote, toate desenate sau create de cetăţeni ruşi şi preselecţionate din 24.000 de sugestii.

Premierul Putin, care a investit enorm din prestigiul personal pentru ca Soci, o staţiune balneară la malul Mării Negre, să primească dreptul de a organiza Jocurile, s-a pronunţat pentru leopard, care este prezentat în poziţie verticală, pe un snowboard.

Leopardul este puternic, rapid şi frumos. Această specie a fost exterminată aici, în Caucaz, dar acum renaşte”, a declarat Putin la o întâlnire cu studenţii din Soci.

Reproducerea leopardului persan în Rusia, de unde a dispărut în anii 1950, a fost decisă tocmai în perspectiva pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de la Soci.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult