Acasa Sport-AutoSport JO 2020. Honduras – România azi, la Tokyo. Naţionala de fotbal a României debutează la Jocurile Olimpice

JO 2020. Honduras – România azi, la Tokyo. Naţionala de fotbal a României debutează la Jocurile Olimpice

scris de Misu Andrei
79 Afisari

Naţionala de fotbal a României revine la Jocurile Olimpice după o absenţă de 57 de ani. La ediţia din 1964 desfăşurată tot la Tokyo, România ajungea până în faza sferturilor. România joacă azi împotriva naționalei Honduras.

Mirel Radoi a reuşit să întrerupă perioada de absenţă datorită calificării în semifinalele EURO under-21 din 2019. Din lot lipsesc câţiva jucători cheie, care au făcut posibilă această participare, potrivit digifm.ro.

România se află în grupa B, alături de Coreea de Sud, Noua Zeelandă şi Honduras. Adversara de astăzi a reuşit calificarea datorită înfrângerii surprinzătoare a Statelor Unite în meciul decisiv din calificările zonei CONCACAF.

Pentru Honduras este a cincea oară când se califică la Jocurile Olimpice. De două ori s-a oprit în faza grupelor, în 2012 a ajuns în sferturile de finală, iar în 2016 s-a clasat pe locul 4. Echipa este antrenată de Miguel Falero (64 ani), el fiind numit în funcţie în acest an.

Portarul ales de Mirel Rădoi este Marian Aioani, transferat în această vară de Farul Constanța de la Chindia. Linia de trei stoperi este formată din Virgil Ghiță, căpitanul Marius Marin, mijlocaș la închidere, și Alexandru Pașcanu.  Alin Rațiu și Florin Ștefan vor evolua în benzi, în timp ce decarul Andrei Ciobanu și Marco Dulca evoluează la mijloc. Ofensiva aleasă de Mirel Rădoi este formată din Alexandru Dobre, George Ganea și Valentin Gheorghe.

Meciul va începe la 14.00, ora României, şi se va desfăşura pe stadionul Kashima, din oraşul cu acelaşi nume. La centru va arbitra Leodan Gonzalez, alături de arbitrii asistenţi Nicolas Taran şi Richard Trinidad, toţi din Uruguay.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult