Acasa Sport-AutoSport JO Soci 2014: Patinaj artistic – Evgheni Pluşenko s-a accidentat

JO Soci 2014: Patinaj artistic – Evgheni Pluşenko s-a accidentat

scris de Șt. C
3 afisari

Programul scurt al competiţiei masculine din cadrul concursului olimpic de patinaj artistic de la Soci a fost marcat de o lovitură de teatru chiar înainte de a începe: rusul Evgheni Pluşenko, marele favorit al gazdelor, impus fără calificare de organizatori în acest turneu, s-a accidentat la încălzire şi a abandonat.

Evgheni Pluşenko s-a accidentat la încălzire

Evgheni Pluşenko s-a accidentat la încălzire

Campion olimpic de la Torino-2006, vicecampion la Vancouver-2010, Pluşenko a simţit o durere acută după o aterizare aproximativă la executarea unui triplu Axel, anunţând în scurt timp abandonul.

De altfel, Evgheni Pluşenko (31 ani) nu se calificase direct pentru Jocurile Olimpice de la Soci, unde Rusia nu are decât un loc în proba masculină, întrucât, conform regulamentelor Uniunii internaţionale de patinaj (ISU), campionul ţării respective, în cazul de faţă Maksim Kovtun, are acest drept. Dar, ţinându-se seama de faptul că era vorba de organizatori, iar Pluşenko era una dintre marile vedete ale acestui sport, s-a acceptat această derogare de la reguli.
De la această ediţie a JO de iarnă, Pluşenko nu pleacă însă fără o medalie – cea de aur obţinută de Rusia în proba de echipe, introdusă pentru prima oară în programul competiţiei supreme.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult