Acasa Sport-AutoSport JO Soci: Pentagonul insistǎ sǎ ajute cu asigurarea securitǎții

JO Soci: Pentagonul insistǎ sǎ ajute cu asigurarea securitǎții

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Pentagonul a reiterat oferta de asistenţă adresată Rusiei, de a o ajuta să asigure securitatea Jocurilor Olimpice (JO) de la Soci, din februarie.

JO: Pentagonul insistǎ sǎ ajute cu asigurarea securitǎții (foto:vocativ.com)

Cu toate acestea, Moscova nu a manifestat niciun interes pentru această propunere, a subliniat contraamiralul John Kirby, un purtător de cuvânt al Pentagonului. Totuşi, secretarul american al Apărării Chuck Hagel şi omologul său Serghei Şoigu au convenit miercuri, în cursul unei convorbiri telefonice, să pună în aplicare mijloace de comunicare, care să permită ofiţerilor superiori din ambele state să discute în caz de necesitate în timpul JO. „Ei au fost de acord că un dialog între cele două armate în timpul JO este o idee bună şi au clarificat detaliile”, a anunţat Kirby.

Chuck Hagel „dorea să se asigure că (Şoigu) este conştient de seriozitatea propunerii de asistenţă” americană, a precizat el. La rândul său, ministrul rus a dat asigurări că ţara sa este „pregătită” să facă faţă provocărilor în domeniul securităţii în timpul JO de la Soci, care vor avea loc în perioada 7-23 februarie.

Casa Albă s-a alarmat săptămâna aceasta de o creştere „îngrijorătoare” a riscului de atacuri contra JO, iar oficiali americani de rang înalt au criticat Moscova, care refuză să împărtăşească informaţiile serviciilor sale de securitate. Într-o înregistrare video, difuzată luni, islamişti din Caucazul rus au ameninţat că vor comite atentate în timpul JO de la Soci, relansând temeri, în urma atentatelor sinucigaşe care au avut loc în decembrie la Volgograd, în sudul Rusiei, soldate cu 34 de morţi.

1 comentariu

urbos 30-01-2014 - 09:41

Ce pretentii si la jartelele astea…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult