Acasa Sport-AutoSport Joc dezamăgitor al tricolorilor. România, eliminată din drumul spre EURO 2020.

Joc dezamăgitor al tricolorilor. România, eliminată din drumul spre EURO 2020.

scris de Misu Andrei
159 afisari

Naţionala de fotbal a României a ratat calificarea la EURO 2020, după ce a fost învinsă de echipa Islandei cu scorul de 2-1 (2-0), joi seară, în semifinalele barajului pentru EURO 2020, pe Stadionul Laugardalsvollur din Reykjavik.

Tricolorii au făcut o primă repriză slabă, au jucat mai bine după pauză, dar insuficient pentru a întoarce rezultatul şi au ratat şansa de a evolua la EURO 2020 pe teren propriu, la Bucureşti, unde vor avea loc patru meciuri ale turneului final de anul viitor.

Gylfi Sigurdsson (16, 34) a marcat ambele goluri ale nordicilor, în timp ce pentru tricolori a înscris Alexandru Maxim (63 – penalty).

România, care l-a avut pe Camora titular la prima sa convocare după ce a primit cetăţenia română, nu a reuşit să se regăsească în prima repriză, fiind surprinsă în două rânduri de solida echipă islandeză. Gazdele au controlat tactic jocul, s-au impus fizic, blocând foarte bine orice încercare ofensivă a tricolorilor departe de poarta lui Halldorsson, care practic nu a fost deranjat.

Singura fază finalizată a echipei antrenate de Mirel Rădoi s-a consemnat în min. 7, când Stanciu a şutat pe lângă poartă de la 20 de metri.

Islanda a deschis scorul în min. 16, prin Gylfi Sigurdsson, cu un şut de la 16 metri, printre picioarele lui Creţu. Peste şase minute, jucătorul echipei Everton, liderul din Premier League, a fost aproape de a realiza dubla, dar şutul său de la 22 de metri a fost respins de Tătăruşanu (22). Islanda a avut şi un gol anulat, în min. 27, pentru ofsaid la Finnbogason.

Gazdele şi-au dublat avantajul în min. 34, prin acelaşi Gylfi Sigurdsson, scăpat din marcaj de Camora şi după o ieşire greşită la ofsaid a apărării, cu un şut la colţul lung.

Rădoi a făcut trei înlocuiri la pauză, schimbând tridentul ofensiv, fără realizări în prima parte, iar acest lucru a început să se simtă în jocul echipei României.

2 comentarii

?????? 09-10-2020 - 15:44

9 octombrie 2020, 14:00 la
@ A priceput careva de ce a fost înlocuit Alexandru Maxim , după ce a înscris de la 11 metri, Rădoi având ca repere și meciurile anterioare ale lui Alexandru Maxim când a înscris de mai multe ori și la finalul meciurilor, ?

?????? 13-10-2020 - 19:47

& Care sunteți de părere că Ilie Dumitrescu ar trebui propus și susținut pentru conducerea FRF la alegerile viitoare, Ilie Dumitrescu având experiențe practice la multe dintre activitățile din fotbal, inclusiv ca jucător, la care ar putea fi adăugate acelea de comentator – analist și antreprenor, ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult