Acasa Sport-AutoSport Judo: Alina Dumitru, medaliată cu aur la Campionatele Europene de la Istanbul

Judo: Alina Dumitru, medaliată cu aur la Campionatele Europene de la Istanbul

scris de B.C.R
1 afisari

Sportiva română Alina Dumitru a cucerit joi medalia de aur la categoria 48 kg la Campionatele Europene de judo de la Istanbul, după ce a învins-o în finală pe unguroaica Eva Csernoviczki, prin yuko, informează Agerpres.

Judo-Alina-Dumitru-medaliata-cu-aur-la-Campionatele-Europene-de-la-IstanbulDumitru, care este campioana europeană şi olimpică en titre, a cucerit al şaptelea său titlu european şi al doilea consecutiv în faţa Evei Csernoviczki. Dumitru a trecut în turul secund prin ippon de Marina Cerniak (Ucraina), apoi a depăşit-o prin yuko pe rusoaica Liudmila Bogdanova. În semifinale, Dumitru a trecut prin ippon de franţuzoaica Laetitia Payet.

Corina Căprioriu, campioana europeană la 57 kg, a câştigat prin ippon primele două meciuri, cu Liraz Ben Melech (Israel), în turul secund, şi cu Viola Waechter (Germania), în sferturi. În semifinale, Căprioriu a fost întrecută prin yuko de austriaca Sabrina Filzmoser, urmând să lupte în recalificări pentru medalia de bronz cu italianca Giulia Quintavalle.

Carmen Bogdan (48 kg) a trecut de Roni Schwarcz (Israel), în primul tur, prin ippon, iar apoi a fost învinsă de Oiana Blanco (Spania), de asemenea, prin ippon.

La cat. 52 kg, Monica Ungureanu a cedat în primul tur la rusoaica Ekaterina Buravţeva (ippon), iar Andreea Cătuna a fost învinsă prin waza ari de Ana Carrascosa (Spania), după ce câştigase prin ippon la rusoaica Ana Haritonova.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult