Acasa Sport-AutoSport Lance Armstrong a solicitat USADA să renunţe la acuzaţiile de dopaj

Lance Armstrong a solicitat USADA să renunţe la acuzaţiile de dopaj

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Septuplul câştigator al Turului Franţei, Lance Armstrong a cerut Agenţiei Americane Antidoping (USADA) să renunţe la noile acuzaţii de dopaj formulate la începutul lunii iunie.

Lance Armstrong a cerut USADA retragerea acuzatiilor de dopaj (foto: atwistedspoke.com)

După apariţia acestor noi acuzaţii ce vizează perioada în care legendarul rutier american a revenit în competiţii, 2009-2010, Lance Armstrong a fost suspendat din competiţiile de triathlon la care acesta începuse să participe din acest an. Conform mediafax, într-o scrisoare trimisă USADA, avocatul lui Armstrong, Robert Luskin, afirmă că nu există dovezi suficiente pentru începerea procedurii, cu ceva mai mult de o săptămână înainte de începerea ediţiei din 2012 a Turului Franţei.

Cu toate acestea, la începutul acestei luni Washington Post a prezentat o copie a scrisorii de 15 pagini, în care USADA susţine că eşantioanele prelevate de la Armstrong între 2009 şi 2010 sunt „perfect compatibile cu manipulări sanguine, incluzând folosirea EPO şi/sau transfuzii de sânge”. În afara de aceste eşantioane, USADA precizează că deţine mărturii care demonstrează că Armstrong şi cinci dintre foştii săi colaboratori, printre care medicul italian Michele Ferrari şi managerul echipelor US Postal, Astana şi RadioShack, Johan Bruyneel, au fost implicaţi într-o operaţiune de dopaj, între 1998 şi 2011.

După câştigarea celui de-al 7-lea tur al Franţei în 2005, au apărut pentru prima dată acuzaţii de dopaj cu EPO din partea cotidianului sportiv francez L’Equipe, care folosea drept evidenţă pe eşantioane de sânge presupuse a-i fi fost recoltate ciclistului în timpul Turului Franţei din 1999.  Lance Armstrong a respins de atunci toate acuzaţiile de dopaj care i-au fost aduse şi până în prezent nu a fost sancţionat pentru dopaj.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult