Armstrong ignoră raportul USADA. UCI pregăteşte un răspuns | Ziua Veche
Acasa Sport-AutoSport Lance Armstrong ignoră raportul USADA. UCI pregăteşte un răspuns

Lance Armstrong ignoră raportul USADA. UCI pregăteşte un răspuns

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

După ce Agenţia Americană Antidoping (USADA) a anunţat că va da publicităţii un raport de 1000 de pagini despre cazul Armstrong, fostul rutier s-a arătat neafectat de eveniment, iar Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) a precizat că va oferi un răspuns.

Lance Armstrong ignoră raportul USADA. UCI pregăteşte un răspuns

Septuplul câştigător al Turului Franţei, Lance Armstrong, a notat, pe contul său de Twitter, că nu este afectat de publicarea raportului Agenţiei Americane Antidoping (USADA) privind acuzaţiile de dopaj la adresa sa. Lance a precizat că îşi petrece timpul cu familia sa şi se gândeşte la fundaţia sa de luptă împotriva cancerului, Livestrong.

Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) a anunţat, joi, 11 octombrie, că va încerca să ofere „cât mai curând un răspuns”, în cazul Lance Armstrong, rutier despre care Agenţia Americană Antidoping a precizat că a pus la punct cel sofisticat sistem de dopaj. Potrivit mediafax, UCI a precizat că va analiza toate informaţiile primite, pentru a examina problemele de apel, recunoaştere, competenţă şi prescriere, într-un termen de apel de 21 de zile, cerut de Codul Mondial Antidoping.”

Agenţia americană antidoping (USADA) a anunţat, miercuri, că va da publicităţii dosarul cu peste 1.000 de pagini realizat în cazul Lance Armstrong, care conţine probe evidente şi mărturiile depuse de 15 foşti coechipieri ai rutierului american ce dovedesc cel mai sofisticat sistem de dopaj cunoscut până acum. Dosarul conţine mărturiile a 26 de persoane, dintre care 15 ciclişti care au cunoscut activităţile de dopaj din sânul US Postal, a precizat preşedintele USADA, în comunicatul agenţiei. Printre foştii colegi ai lui Armstrong care au depus mărturie se numără George Hincapie, Floyd Landis şi Tyler Hamilton.

Agenţia antidoping l-a acuzat pe Armstrong că a utilizat substanţe interzise, printre care EPO şi steroizi, precum şi transfuzii sangvine, începând din 1996. Americanul, care s-a retras anul trecut din activitate, a depus plângere la un tribunal federal încercând să oprească ancheta USADA, însă a pierdut.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult