Acasa Sport-AutoSport Leonidas da Silva a facut foarfeca la Google

Leonidas da Silva a facut foarfeca la Google

scris de Ziua Veche
3 afisari

Leonidas da Silva a fost, practic, prima mare stea a fotbalului brazilian. Lumea l-a descoperit la Mondialul din 1938, la celebrul meci Brazilia – Polonia 6-5. Atunci, Leonidas da Silva a marcat trei goluri.

Leonidas da Silva sarbatorit de google la 100 de ani de la nastere

100 de ani de la naşterea lui Leonidas da Silva

LEONIDAS DA SILVA, poreclit si „Diamantul negru” sau „Omul de cauciuc”, a devenit celebru in lumea fotbalului odata cu primul gol din istoria Cupei Mondiale marcat din foarfeca.

Leonidas da Silva a jucat doar 19 meciuri la naţionala ţării sale. Robinho, spre exemplu, are la activ 84 de selecţii, chiar dacă abia a împlinit 27 de ani. Neymar are doar 19 ani şi deja a bifat două chemări la lotul mare al Braziliei. A jucat la doar două mondiale şi nu a prins niciun contract la vreun club mare din Europa. Şi totuşi avem înainte un fotbalist de legendă. Inventatorul “bicicletei” atât de iubită de profesioniştii cu inimă de amator din ziua de azi, favorita lui Ronaldinho. Avem înainte un golgeter mondial.

Leonidas da Silva s-a născut în 1913. A jucat în Brazilia şi prin Uruguay, dar a rămas în sufletul iubitorilor de fotbal ca internaţional în tricoul auriverde al ţării sale.

Leonidas da Silva a jucat un singur meci la mondialele din 1934. A ratat un singur meci la cele din 1938 şi acela a fost un dezastru. Fără el pe teren, Brazilia a ratat calificarea în finală. A marcat 8 goluri şi a fost golgeterul turneului.

Pe 24 aprilie 1932, Leonidas da Silva a uimit lumea cu “bicicleta”, o schemă pe care unii i-o atribuie lui Pretonilho de Brito. Leonidas da Silva şi-a asumat însă invenţia. A folosit-o şi la mondiale, iar spectacolul a fost total: arbitrul nici nu a ştiut dacă e o mişcare regulamentară, dar i-a fost ruşine să fluiere.

Leonidas da Silva a jucat doar 19 meciuri la naţională, dar a marcat 21 de goluri. A murit la 90 de ani, pe 24 februarie 2004.

1 comentariu

alexcj 06-09-2013 - 01:00

Neymar are defapt 21 de ani…conform wikipedia…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult