Acasa Sport-AutoSport Liga 1, etapa 17. CFR Cluj – CS U Craiova, scor 0-0 (rezumat video)

Liga 1, etapa 17. CFR Cluj – CS U Craiova, scor 0-0 (rezumat video)

scris de Z.V.
3 afisari

CFR Cluj și CS Universitatea Craiova au terminat la egalitate, 0-0, duminică seara, la Cluj-Napoca, într-un meci din etapa a 17-a a Ligii I de fotbal, ultima a turului.

Cele formații au ratat numeroase ocazii de gol, portarii Mario Felgueiras (CFR) și Cristian Bălgrădean (CSU) fiind cei mai buni jucători de pe teren. Ardelenii au avut și o bară, prin georgianul Ghiorghi Ceanturia (68).

CFR a terminat cu scoruri ”albe” ultimele două partide de campionat și este neînvinsă de patru meciuri (două victorii, două egaluri).

CS Universitatea a ajuns la o serie de 11 partide consecutive fără înfrângere în Liga I, toate sub comanda perechii de antrenori Sorin Cârțu — Emil Săndoi (opt victorii, trei egaluri). În plus, oltenii nu au primit gol în ultimele trei meciuri de campionat.

Ardelenii vor să încheie turul de campionat pe un loc mai mult decât onorabil, al doilea, un loc care implică o prezență în Europa League, la vară. De partea cealaltă, oltenii sunt neînvinși de 10 etape în Campionatul Național Liga 1 și vor să mențină această invincibilitate și-n ultima partidă a sezonului. E limpede, în Gruia va fi un meci greu pentru fiecare dintre cele două combatante.

Liga 1, etapa 17. CFR Cluj – CS U Craiova

Liga 1, etapa 17. CFR Cluj – CS U Craiova

O singură înfrângere a înregistrat CFR Cluj în ultimele 6 meciuri din campionat, 1-2 cu FC Braşov, în rest trei victorii şi două rezultate de egalitate. Pe teren propriu, gruparea din Gruia a cedat 6 puncte, 3 cu Steaua şi alte 3 cu „stegarii”. În 4 din cele 8 meciuri jucate de clujeni acasă în stagiunea curentă, CFR a marcat 4 goluri (4-0 Ceahlăul, 4-1 Gaz Metan, 4-1 Astra, 4-0 CSMS Iaşi). 5 puncte au pierdut ardelenii în confruntările cu echipele care au promovat în vara lui 2014, 2 cu Rapid şi 3 cu ASA.

De partea cealaltă, CS Universitatea Craiova vine după o serie încredibilă de 10 meciuri consecutive în campionat fără înfrângere, 8 victorii şi două remize, performanţă unică realizată de o echipă în ediţia curentă. Întâmplător sau nu, această serie coincide cu instalarea pe banca tehnică a cuplului Sorin Cârţu-Emil Săndoi. Totuşi, este de menţionat faptul că oltenii au pierdut toate cele 3 jocuri disputate contra echipelor „europene”, 1-3 în Ghencea, 0-2 cu Petrolul şi 0-5 cu Astra, dar toate pe vremea mandatului primului antrenor din acest sezon, Ionel Gane.

Echipe probabile:

CFR: Felgueiras – Sušić, I. Rada, Tiago Lopes – Jazvić, Petrucci, Muniru, Chanturia – Tadé, Doré

CSUC: Balgradean – Tarnacop, Izvoranu, Frasinescu, Vatajelu – Matei, Brandán, Baluta, Bawab, Ferfelea – Herghelegiu

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult