Acasa Sport-AutoSport Liga 1. Etapa 5 PLAY OFF / PLAY OUT. Avancronica si program

Liga 1. Etapa 5 PLAY OFF / PLAY OUT. Avancronica si program

scris de C.S.
993 Afisari

In weekend avem jocuri din douǎ  etape consecutive ale fazei play-off / play -out a Ligii I. Vineri, de la ora 20.30, se încheie etapa a patra a play-off-ului, cu derby-ul Dinamo – Astra. Partida este gǎzduitǎ de Arena Naţionalǎ din Bucureşti.

PLAY-OFF   PLAY-OUTIncepând de sâmbǎtǎ se desfǎşoarǎ etapa a cincea. In play-out, sâmbǎtǎ, Petrolul se confruntǎ, la Ploieşti, cu FC Voluntari, iar la Cluj, CFR întâlneşte Astra. Duminicǎ, la Iaşi, CSMS joacǎ împotriva Craiovei, iar luni, FC Botoşani înfruntǎ, pe teren propriu, Poli Timişoara. Confruntarea dintre Craiova şi Iaşi este importantǎ pentru ocuparea primei poziţii în play-oit, care urmeazǎ sǎ ducǎ în preliminariile Ligii Europa. In acest moment, oltenii au cu douǎ puncte mai mult.

În play-off, duminicǎ, Steaua întâlneşte, la Bucureşti, pe Arena Naţionalǎ, formaţia ASA Târgu Mureş. Luni, Dinamo joacǎ în deplasare, la Ovidiu, cu FC Viitorul. Etapa se încheie marţi, la Giurgiu, unde Astra va va juca împotriva formaţiei Pandurii Târgu Jiu.

PLAY-OFF

FC STEAUA – ASA TG MUREȘ, duminică, 3 aprilie, ora 20.30

Lupta dusă până în ultimele secunde ale sezonului trecut, precum şi revenirea lui Adi Mutu în campionatul României – un rival declarat al Stelei – sunt două motive care transformă confruntarea de duminică într-o veritabilă dispută a orgoliilor.

O singură partidă a pierdut Steaua din ultimele 16 disputate în Liga 1 Orange pe teren propriu, 0-1 cu Astra (29 noiembrie 2015), în rest are opt victorii şi șapte remize.

Cinci succese au obţinut mureşenii în deplasare în ediţia curentă, în care au mai înregistrat trei remize şi șase înfrângeri.

De opt ori s-au întâlnit pe prima scenă cele două echipe, fiecare reuşind să-şi treacă în cont câte trei victorii.

 

FC VIITORUL – FC DINAMO, luni, 4 aprilie, ora 20.30

Unul dintre cele mai aşteptate meciuri din runda a 5-a a play-off-ului este Viitorul – Dinamo, duelul formaţiilor cu cele mai mici medii de vârstă, 22 ani şi 11 luni gazdele, respectiv 23 ani şi 8 luni oaspeţii.

După un parcurs foarte bun în prima parte a campionatului, puştii lui Hagi au întâmpinat probleme în partidele disputate pe teren propriu, iar asta s-a văzut în ultimele șase meciuri jucate la Ovidiu, interval în care au bifat doar un succes.

De partea cealaltă, înfrângerea de la Craiova, scor 0-3 (25 octombrie 2015) a fost singura suferită în deplasare de bucureşteni de la instalarea lui Mircea Rednic, timp în care au mai înregistrat șase victorii şi nouă remize.

Viitorul şi Dinamo s-au întâlnit de opt ori în Liga 1 Orange, de patru ori s-au impus dobrogenii, o dată „alb-roşii”, iar trei partide s-au încheiat la egalitate.

 

ASTRA GIURGIU – PANDURII TÂRGU JIU, marţi, 5 aprilie, ora 18.30

Prima parte a play-off-ului se încheie cu o confruntare între două candidate certe la titlu, Astra şi Pandurii.

Un singur meci au pierdut giurgiuvenii în ultimele 13 partide disputate pe teren propriu, acela fiind chiar în faţa gorjenilor, pe 13 septembrie 2015, scor 1-2. În intervalul amintit, „astralii” au mai înregistrat acasă șapte victorii şi cinci remize.

Oaspeţii se deplasează la Giurgiu foarte încrezători, asta şi pentru că au suferit doar o înfrângere în precedentele șase deplasări (1-2 cu Dinamo, pe 12 decembrie 2015), în rest au patru victorii (2-1 cu CFR, 1-0 cu ASA, 3-1 cu Viitorul, 2-0 cu ASA) şi un rezultat de egalitate (1-1 cu Dinamo).

Cele două s-au întâlnit de 14 ori în Liga 1 Orange, de opt ori s-a impus Astra, de trei ori Pandurii, iar alte trei jocuri s-au terminat la egalitate.

 

PLAY-OUT

PETROLUL – FC VOLUNTARI, sâmbătă, 2 aprilie, ora 16.30

Un singur succes au reuşit prahovenii în ultimele 11 jocuri disputate pe teren propriu în Liga 1 Orange, 1-0 cu CFR Cluj (27 noiembrie 2015), în rest au trei remize şi șapte înfrângeri.

FC Voluntari a pierdut doar o partidă din precedentele șapte deplasări din campionat, 0-3 la Craiova (6 martie 2016). În tot acest interval, ilfovenii au mai bifat patru victorii şi două rezultate de egalitate.

Doar de două ori s-au întâlnit în meciurile oficiale Petrolul şi FC Voluntari, ambele jocuri având loc în sezonul regular 2015-2016.

Primul meci a avut loc pe 18 iulie 2015, 1-1 pe „Ilie Oană”. Robert Vîlceanu a deschis scorul în minutul 53, printr-un şut trimis din afara careului, care l-a lăsat fără replică pe Pecanha, dar avantajul oaspeţilor a durat doar un minut, până când balonul trimis de Nepomuceno a fost deviat în propria poartă de Vasile Maftei.

În retur, pe 24 octombrie 2015, FC Voluntari s-a impus cu 1-0, graţie reuşitei lui Ben Hamed Kone, rezultat care a consemnat şi întâiul succes în Liga 1 Orange din istoria ilfovenilor.

La nivelul băncilor tehnice, avem un duel între doi foşti colegi la Universitatea Craiova în 1996, atunci când, sub conducerea lui Sorin Cârţu, au format atacul „alb-albaştrilor”. Din postura de antrenori pe prima scenă, aceştia s-au mai întâlnit o singură dată, în martie 2013, în partida U Cluj – CS Severin 1-0 (victorie Ionel Ganea).

CFR CLUJ – CONCORDIA CHIAJNA, sâmbătă, 2 aprilie, ora 19.00

Clujenii sunt greu de învins pe teren propriu, dovadă fiind şi faptul că au pierdut doar o partidă din ultimele șapte disputate în Gruia, 1-2 cu Pandurii (1 decembrie 2015), interval în care au învins Steaua (scor 2-0), ASA (scor 1-0) şi au terminat de patru ori la egalitate.

De partea cealaltă, ilfovenii au bifat două succese în deplasare pe durata acestui sezon, 1-0 la Iaşi (23 octombrie) şi 3-0 la Botoşani (19 martie), patru remize şi opt înfrângeri.

Cinci dintre cele 10 confruntări directe din Liga 1 Orange dintre CFR Cluj şi Concordia s-au încheiat la egalitate, în trei s-au impus ardelenii, iar două jocuri s-au terminat cu succesul grupării din Chiajna.

– Întâiul duel direct a avut loc pe 15 octombrie 2011 şi s-a încheiat cu cea mai mare diferenţă de scor înregistrată între cele două, Concordia – CFR 0-4, marcatori fiind Weldon, Sougou (2) şi Renan Garcia. Clujenii erau conduşi la vremea respectivă de Jorge Costa, în timp ce pe banca „vulturilor” se afla Laurenţiu Diniţă. In returul editiei 2011-2012, Chiajna, cu Laurențiu Reghecampf pe bancă, s-a impus cu 4-2 in Gruia, toate golurile ilfovenilor fiind marcate în prima repriză, fapt unic în istoria „vişiniilor” în Liga 1 pe teren propriu!

 

CSMS IAȘI – CS U CRAIOVA, duminică, 3 aprilie, ora 18.00

Văzute de majoritatea microbiştilor drept cele mai bune echipe din play-out, CSMS şi CS U se vor confrunta în Copou într-o partidă care se anunţă a fi foarte interesantă.

Moldovenii sunt fără victorie în 2016 pe teren propriu, unde au înregistrat o remiză cu Poli Timişoara (scor 1-1) şi două înfrângeri (0-2 CFR, 0-1 FC Voluntari).

Oltenii au doar un succes în ultimele opt deplasări din Liga 1 Orange, 2-0 la Chiajna (20 noiembrie 2015), în rest au o remiză (1-1 Pandurii, pe 22 februarie 2016) şi șase partide pierdute.

CSMS Iaşi şi CS U Craiova s-au întâlnit de patru ori în campionatul României, fiecare echipă reuşind câte două succese.

 

FC BOTOȘANI – POLI TIMIȘOARA, luni, 4 aprilie, ora 18.00

Moldovenii au pierdut două din cele trei jocuri disputate pe teren propriu în 2016, 0-1 cu Astra şi 0-3 cu Concordia, singurul succes fiind cel cu Petrolul, scor 1-0 (marcator Vaşvari).

Bănăţenii nu au mai câştigat în deplasare din precedentul sezon în care s-au aflat în Liga 1, mai exact din 27 aprilie 2014, 1-0 la Târgu Jiu. Au urmat, din postura de oaspeţi,  nouă remize şi opt înfrângeri!

FC Botoşani şi Poli Timişoara s-au întâlnit de patru ori în Liga 1 Orange, de două ori s-au impus gazdele de luni, în timp ce vizitatorii şi-au trecut în cont doar un succes.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS