Acasa Sport-AutoSport Liga 1, etapa a 10-a: Sancțiuni pentru Steaua, Rapid și Petrolul

Liga 1, etapa a 10-a: Sancțiuni pentru Steaua, Rapid și Petrolul

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Etapa a 10-a a fost una soldatǎ cu rezultate pozitive pentru Steaua, Rapid și Petrolul, dar incidentele provocate de suporteri le-au adus acestor cluburi diverse sancțiuni.

Liga 1, etapa a 10-a: Sancțiuni pentru Steaua, Rapid și Petrolul (foto:romaniaultras.net)

Liga 1, etapa a 10-a: Sancțiuni pentru Steaua, Rapid și Petrolul (foto:romaniaultras.net)

Cel mai grav pedepsitǎ a fost formația FC Rapid, sancționatǎ cu două etape de suspendare a terenului propriu pentru rasism. La finalul partidei Concordia Chiajna – Rapid (scor 0-0), disputată la 3 octombrie în cadrul etapei a 10-a a Ligii I, suporterul rapidist Constantin Nicuşor Iacob a aruncat o coajă de banană în direcţia atacantului Concordiei Chiajna, Wellington Carlos da Silva.

Ȋn același timp, Concordia Chiajna, ca şi club organizator, a fost sancţiuonat de Comisia de Disciplină a FRF cu 15.000 de lei penalitate sportivă. Miercuri, 8 octombrie, Wellington Carlos da Silva şi fanul rapidist, Constantin Nicuşor Iacob, care a aruncat o coajă de banană în direcţia sa la meciul din 3 octombrie, s-au împăcat, acesta din urmă cerându-i scuze scuze fotbalistului brazilian şi transmiţându-i că din acest moment este cel mai mare suporter al lui.

Totodatǎ, Petrolul Ploiești a fost penalizat cu 70.000 de lei pentru scandările xenofobe ale fanilor la adresa Ungariei. Mai mult, clubul prahovean va evolua şi un joc fără spectatori în sectoarele 103 şi 104 ale stadionului. Suporterii formaţiei Petrolul Ploieşti au scandat lozinci xenofobe la adresa Ungariei, ţară a cărei primă reprezentativă va întâlni, sâmbătă, la Bucureşti, echipa naţională a României, în preliminariile Campionatului European din 2016.

La rȃndul sǎu, clubul Steaua cu 45.000 de lei penalitate sportivă pentru introducerea şi aprinderea de materiale explozive, incendiare şi fumigene de către suporterii proprii la partida din deplasare cu Oţelul Galaţi, potrivit mediafax.  Membrii comisiei au considerat gruparea FC Steaua recidivistă, aceasta fiind sancţionată cu 15.000 de lei săptămâna trecută pentru aceeaşi abatere a fanilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult