Acasa Sport-AutoSport Liga 1, etapa a 17: Dinamo – Oţelul Galaţi, scor 2-1 (video)

Liga 1, etapa a 17: Dinamo – Oţelul Galaţi, scor 2-1 (video)

scris de Z.V.
2 afisari

Dinamo Bucureşti a învins pe Oţelul Galaţi cu scorul de 2-1 (2-0), vineri seara, pe Arena Naţională din Capitală, într-un meci din etapa a 17-a, ultima a turului.

Ambele goluri ale dinamoviştilor au fost marcate din penalty-uri, prin Marius Alexe (16), după un henţ în careu al lui Cornel Râpă, la centrarea lui George Ţucudean, şi Cosmin Matei (30), pentru un fault al lui Milan Perendija la Ţucudean. Golul oaspeţilor a fost de fapt un autogol al lui Laurenţiu Rus (60). În schimb, arbitrul Rusandu a ignorat un henţ clar al lui Alexe în propriul careu, în min. 90. Aceasta a fost prima victorie a lui Dorinel Munteanu în calitatea de antrenor al lui Dinamo, într-un meci tocmai împotriva fostei sale formaţii.

Dinamo a pus capăt unei serii de patru meciuri fără victorie (2 egaluri, 2 eşecuri).

Dorinel Munteanu, noul antrenor al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, se aşteaptă la un meci echilibrat în faţa fostei sale formaţii, Oţelul Galaţi, vineri pe ‘Naţional Arena’, la ora 20.30, în ultima etapă a turului de campionat.

Liga 1, etapa a 17: Dinamo - Oţelul Galaţi

Liga 1, etapa a 17: Dinamo - Oţelul Galaţi

‘Meciul cu Oţelul e unul normal de campionat, în care punctele sunt foarte importante pentru ambele echipe. Pentru 90 de minute voi încerca să uit toate momentele frumoase şi performanţele pe care le-am obţinut la Galaţi şi, printr-un randament bun al echipei, să ne câştigăm punctele. Suntem într-o situaţie în care fiecare meci este important şi ne dorim să câştigăm. Nu va fi uşor, pentru că echipa din Galaţi este una care în ultimele etape a făcut partide bune. Dar asta nu ne împiedică să abordăm meciul cu încredere. Am nevoie de atitudine, de concentrare şi de un randament bun al băieţilor’, a declarat Dorinel Munteanu la conferinţa de presa organizată în Şoseaua Ştefan cel Mare.

Tehnicianul roş-albilor speră ca diferenţa la meciul de vineri să fie făcută de jucători şi de suporterii alb-roşilor. ‘Nu ştiu ce gândeşte noul antrenor al Galaţiului, dar e clar că eu ştiu foarte bine calităţile jucătorilor săi, la fel cum şi ei ştiu foarte bine ce gândesc eu. Cred că din acest punct de vedere meciul va fi echilibrat, diferenţa o vor face pe teren jucătorii şi, bineînţeles, un aport decisiv îl vor avea suporterii. Îmi doresc să fie alături de echipă şi să o susţină. Avem aceleaşi obiective de îndeplinit, de a face performanţă. Nu am avut încă un dialog cu ei, dar aştept şi sunt dispus oricărui dialog’, a adăugat fostul internaţional.

Dorinel Munteanu recunoaşte că nu a avut ‘foarte mult timp la dispoziţie’ pentru a-şi pregăti echipa aşa cum şi-ar fi dorit, dar speră să fie ‘înţeles’ de jucătorii săi. ‘Ei trebuie să respecte ceea ce discut cu ei. Sunt nişte reguli, performanţa se face după nişte principii de la care eu nu mă abat. Ştie toată lumea ceea ce gândesc şi sper că nu voi avea probleme atâta timp cât există reguli. Jucătorii nu s-au plâns de metodele mele, sunt aceleaşi pe care le-am mai aplicat, nimic nou. Trebuie să aibă încredere, pentru că randamentul lor trebuie să crească de la meci la meci. Încercăm de la meci la meci să reducem diferenţa de puncte faţă de echipele care sunt în faţa noastră, astfel ca până la sfârşitul anului să fim pe un loc pentru cupele europene. (…) Principala mea preocupare a fost de a lucra puţin la moralul lor. Era normal să fie la pământ, când nu câştigi meciurile fiecare jucător are ceva probleme. Eu sper că în timpul pe care l-am avut la dispoziţie băieţii să-şi fi recăpătat încrederea. Aceste jocuri trebuie câştigate din voinţă. E clar că spectacolul în fotbal trebuie să existe şi ei au fost entuziasmaţi că le-am spus că vreau să atacăm, să punem presiune pe adversar, dar trebuie să nu uite că şi apărarea trebuie să fie tot la fel de bine făcută’, a explicat antrenorul lui Dinamo.

Referindu-se la speculaţiile referitoare la metodele de pregătire ale rivalilor de la Steaua, Dorinel Munteanu a precizat: ‘Nu comentez ce spun cei de la Steaua, fiecare îşi pregăteşte echipa aşa cum crede de cuviinţă. Eu am metodele mele de antrenament care au avut succes. Eu nu cred nici în ceea ce se speculează legat de punguţele cu vitamine pe care le primesc cei de la Steaua. Fiecare antrenor îşi doreşte ca echipa să fie pregătită în mod natural. Nu cred că se pune problema de o altă motivare. Şi eu când eram la Galaţi aveam control antidoping la 3-4 zile, pentru că se spunea că ne dopăm. Cel mai bun dopaj este pregătirea’.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult