Acasa Sport-AutoSport Liga 1, etapa a 7-a: Pandurii Tȃrgu Jiu – Petrolul Ploiești, scor 1-1

Liga 1, etapa a 7-a: Pandurii Tȃrgu Jiu – Petrolul Ploiești, scor 1-1

scris de Z.V.
6 afisari

UPDATE: Petrolul a remizat cu Pandurii, scor 1-1, rezultat care coboară trupa condusa de Razvan Lucescu pana pe locul 4 în clasamentul Ligii I, la 4 pozitii în spatele liderului Steaua.

Gorjenii au avut un început perfect de meci. Mihai Roman a deschis scorul în minutul 3, după ce a reluat balonul în plasă din 6 metri. Răduț putea majora diferența pe finalul primei reprize, dar șutul său de la mare distanță a trecut agonizant peste transversală (’40). Prahovenii s-au trezit din letargie abia după ce le-a trecut glonțul pe la ureche. De Lucas a prins o execuție de zile mari, șut la colțul lung din afara careului, și a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj (’43).

Jocul s-a animat în actul secund. Cele două formații au etalat un fotbal spectaculos, plăcut ochiului. Petrolul a ieșit mai motivată de la cabine. Trupa lui Răzvan Lucescu putea arunca tribunele în aer dacă Gerson reușea să împingă balonul în plasă din doar câțiva metri (’54). La reluare, Răduț a tras în forță, dar șutul său a fost respins în corner de fundașii echipei oaspete. De Lucas a fost însă cel mai aproape de reușită. Spaniolul putea realiza dubla cu un trasor de la 25 de metri, dar Stanca a intervenit în ultimul moment (’67). Nistor a încercat să-și copieze adversarul, însă norocul l-a ocolit și pe el. Mijlocașul gorjenilor a tras peste poartă dintr-o poziție ideală (’76).

Cele două echipe au forțat golul izbăvitor pe final de meci, dar tabela a rămas nemodificată. Petrolul rămâne astfel pe locul 4 în clasament, cu 14 puncte, în timp ce Pandurii se situează în continuare pe o poziție retrogradabilă, cu doar 7 puncte.

Pandurii Tȃrgu Jiu și Petrolul Ploiești se ȋntȃlnesc luni, 15 septembrie, de la ora 21, ȋn ultima partidǎ din etapa a 7-a din Liga 1.

Liga 1, etapa a 7-a: Pandurii Tȃrgu Jiu vs Petrolul Ploiești

Liga 1, etapa a 7-a: Pandurii Tȃrgu Jiu vs Petrolul Ploiești

Pandurii Târgu-Jiu a obţinut primul succes în acest sezon ȋn etapa trecuta, câştigând cu scorul de 2-0 la Mediaş în faţa Gazului Metan. Acest succes a venit la timp şi pentru antrenorul Petre Grigoraş, căruia îi începuse să se clatine scaunul după rezultatele slabe de până atunci. Gorjenii îşi doresc foarte mult să aibă continuitate în rezultate şi să obţină o victorie şi în faţa Petrolului Ploieşti, o candidată la titlu. Ei nu au câştigat în anul 2014 decât un singur meci, pe teren propriu, în sezonul trecut şi acela cu cea mai slabă echipă de atunci, Corona Braşov, cu toate acestea, echipa lui Grigoraș este recunoscut pentru fotbalul frumos jucat și forța sa pe propriul teren.

Petrolul Ploieşti a avut o perioadă mai puţin bună, atât în campionat, unde a fost învinsă pe teren propriu de CFR Cluj cu scorul de 2-1, cât şi în Europa League, unde a fost eliminată de Dinamo Zagreb, cu scorul general de 5-2. Răzvan Lucescu s-a folosit de întreruperea campionatului pentru a revigora tonusul „haitei”, iar în tot acest timp mai mulţi jucători accidentaţi şi-au revenit şi sunt apţi de joc. După o săptămână cu antrenamente pe terenul bazei de la Crângul lui Bot, Petrolul a plecat încă de sâmbătă la prânz la Târgu-Jiu, din lot făcând parte şi ultimii 3 veniţi, Pastorini, Gallegos şi Filip.

Pentru a urmǎri dintre Pandurii Tȃrgu Jiu și Petrolul Ploiești ȋn direct prin video livestream, puteți accesa unul dinre linkurile de aici, aici sau aici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult