Acasa Sport-AutoSport Liga 1, rejucare etapa 31: „U” Cluj – CFR Cluj, scor 2-3 (Video)

Liga 1, rejucare etapa 31: „U” Cluj – CFR Cluj, scor 2-3 (Video)

scris de Laurentiu Banches
18 afisari

CFR 1907 Cluj şi-a asigurat vineri seara al treilea titlu de campioană a României la fotbal, după ce a învins pe Universitatea Cluj-Napoca, pe Cluj Arena, cu scorul de 3-2 (0-1), într-un meci rejucat din etapa a 31-a a Ligii I de fotbal.

„U” Cluj a condus cu 2-0, graţie ”dublei” reuşite de Marian Cristescu (29, 47), care a marcat primele sale goluri pentru ”şepcile roşii”, dar CFR a reuşit să întoarcă rezultatul în repriza secundă, după ce ”U” a rămas în 10 oameni. Adrian Cristea a fost eliminat (48) – două cartonaşe galbene încasate stupid – iar CFR a putut să revină astfel în joc: Mureşan a redus din diferenţă la scurt timp din lovitură liberă (50), senegalezul Sougou a egalat (64), iar Cadu a adus victoria (89), dintr-un penalty uşor acordat de arbitrul croat Vucemilovic, după un duel între atacantul grec Kapetanos şi fundaşul germano-polonez Szukala.

Meciul s-a desfăşurat în faţa a circa 20.000 de spectatori, iar înainte de primul fluier, Bornescu şi Cadu şi-au dat mâna. Meciul fusese întrerupt marţi 8 mai, în minutul 27 de către arbitrul Alexandru Tudor, la scorul de 0-1, din cauza violenţelor între jucătorii celor două formaţii. Atunci, portarul Mircea Bornescu l-a lovit pe Ricardo Cadu, care transformase un penalty şi s-a îndreptat spre galeria gazdelor cu intenţia de a provoca suporterii. Arbitrul Alexandru Tudor a decis suspendarea partidei după ce a considerat că mai mulţi jucători de la cele două formaţii ar fi trebuit eliminaţi din cauza violenţelor şi jocul nu ar fi putut continua.

CFR este virtual campioană înaintea ultimului joc, cu Steaua, de duminică, deoarece poate fi cel mult egalată la puncte de FC Vaslui, dar are avantajul rezultatelor din jocurile directe, 1-1 la Vaslui şi 2-0 la Cluj-Napoca. CFR a cucerit titlul aproape la fel ca în 2008, când învingea pe „U” în ultima etapă cu 1-0, pe terenul acesteia, în urma unui gol marcat de Cadu, din penalty

…..

TAS a decis ca meciul dintre „U” Cluj şi CFR Cluj să se rejoace vineri, 18 mai, de la ora de 21:30, pe stadionul de 5 stele, Cluj Arena.

Liga 1: "U" Cluj vs CFR Cluj

U” Cluj, echipa implicată în celebrul dosar „valiza” în urmă cu 4 ani de zile, se va afla din nou în postura de arbitră a campionatului, de această dată dorind să îşi ia revanşa în faţa rivalei locale CFR Cluj şi să îi împiedice pe aceştia să obţină cel de-al treilea trofeu din istorie. CFR Cluj poate însă să câştige acest campionat şi în cazul unei înfrângeri cu echipa rivală, în această situaţie însă fiind aproape sigur obligată să învingă pe Steaua în ultima etapă, fiind puţin probabil ca „U” să încurce pe Vaslui, pe terenul echipei moldovene.

Conducătorii echipei CFR Cluj ar fi preferat ca această partidă să nu se joace, însă Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Laussane le-a respins recursul şi a dat câştig de cauză deciziei de rejucare după doar 10 zile a partidei de pe Cluj Arena. Ion Mureşan a anunţat de altfel, că se gândeşte să dea în judecată LPF pentru nerespectarea regulamentului privind desfăşurarea din Liga 1, la o distanţă minimă de 48 de ore.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult