Acasa Sport-AutoSport Liga 1 – rezultate etapa a 30-a: Dinamo iese din lupta pentru titlu

Liga 1 – rezultate etapa a 30-a: Dinamo iese din lupta pentru titlu

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

CFR Cluj nu impresionează prin joc, dar victoria de la Dinamo o menţine ca principală favorită la titlu, FC Vaslui, Steaua şi Rapid păstrând în continuare speranţe.

fotbalEtapa a 30-a le-a oferit cu siguranţă conducătorilor de la Steaua încă un motiv pentru a regreta renunţarea la atacantul grec Pantelis Kapetanos, care a schimbat echipa, dar năravul ba şi a reuşit încă un gol important în ultimele minute ale unui meci, de această dată reuşind să apropie pe CFR Cluj şi mai mult de titlu. O altă veste bună pentru clujeni a venit în această etapă din Giuleşti, acolo unde Rapid a remizat în această etapă 1-1 cu echipa clasată pe locul 15, FCM Tg. Mureş.

Astfel, după victorile de luni ale Stelei şi Vasluiului, CFR Cluj, se află pe primul loc în clasament păstrând avansul de 3 puncte în faţa formaţiei moldovene care a decimat pe Gaz Metan în această etapă, FC Vaslui şi de 5 puncte în faţa roş-albaştrilor, care au egalat la numărul de puncte pe rivala de la Rapid. Dinamo, deşi matematic încă aflată în lupta pentru titlu, pare să nu mai aibe nici o şansă în acest final de campionat, în care nu doar rezultatele, dar şi jocul echipei lasă mult de dorit, suporterii câînilor dând impresia la rândul lor de resemnare.

În lupta pentru evitarea retrogradării Ceahlăul Piatra Neamţ pare să fi scăpat definitiv de emoţii în urma victoriei în faţa ultimei clasate, Mioveni. Sportul, deşi a reuşit un egal pe un teren extrem de dificil la Cluj, cu „U”, nu pare să aibe forţa necesară de a depăşi prima echipă aflată peste linie, Petrolul, care s-a impus în această etapă cu nr. 30 în faţa rivalei locale Astra. Voinţa Sibiu a pierdut un derby-ul suferinţei cu Braşov şi pare la rândul ei, incapabilă de a remonta handicapul de doar 4 puncte care îi separă de primul loc salvator, în timp ce FCM Tg. Mureş, deşi a reuşit un rezultat mare în Giuleşti, de unde a plecat neînvinsă va trebui să se lupte până la final pentru a depăşi una dintre aflate înaintea lor în clasament, etapa viitoare programând un meci care poate fi decisiv în această luptă, pe propriul teren cu o echipă Petrolul aflată în mare formă, în pofida înfrângerii din Ghencea din urmă cu o etapă.

Rezultate complete etapa a 30-a din Liga 1:

FC Brasov 3-0  Voinţa Sibiu

„U” Cluj    1-1 Sportul Studenţesc

Dinamo Bucureşti 0-1 CFR Cluj

Ceahlaul Piatra Neamţ  2-0 Dacia Mioveni

Oţelul Galaţi 2-1 Pandurii Tg. Jiu

Petrolul Ploieşti 3-1 Astra Ploieşti

Rapid Bucureşti 1-1 FCM Tg. Mures

Concordia Chiajna  0-2 Steaua Bucureşti

FC Vaslui 4-0 Gaz Metan Medias

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult