Acasa Sport-AutoSport Liga I, etapa 10: Dinamo – CS ”U” Craiova, scor 1-1 (video)

Liga I, etapa 10: Dinamo – CS ”U” Craiova, scor 1-1 (video)

scris de Z.V.
47 afisari

Craiova a avut un început consistent de joc, în ciuda emulaţiei care exista în tribune după momentul special dedicat lui Cătălin Hîldan, care a precedat întîlnirea.

În plus, şansa le-a surîs încă din minutul 25 şi au profitat de autogolul lui Steliano Filip, preluînd astfel conducerea pe tabela de marcaj.

Bine aşezaţi în teren, oaspeţii au reuşit să dezamorseze atacurile bucureştenilor, şi, în acelaşi timp, au pus probleme pe contraatac. Defensiva şubredă a lui Dinamo s-a clătinat de cîteva ori în prima repriză, însă lucrurile aveau să se schimbe în partea a doua a jocului. Stoican a mers pe principiul conform căruia cea mai bună apărare este atacul, iar cele două schimbări efectuate la pauză, Gavrilă în locul lui Durimel şi Bilinski în locul lui Rotariu, au anticipat desfăşurarea de forţe care a urmat.

Dinamo a egalat rapid, Bilinski fiind cel care a adus egalarea în minutul 52 în urma unei lovituri de la 11 metri obţinută de Alexe. Statistica celui de-al doilea mitan a fost net favorabilă gazdelor, care au atacat în valuri, ajungînd în unele momente şi la o posesie de 77%.  Totuşi, defensiva Craiovei nu s-a mai înclinat pînă la final, iar rezultatul final a rămas cel consemnat de reuşita lui Bilinski, 1-1.

Meciul dintre Dinamo Bucuresti si CS ”U” Craiova se disputa duminica seara, de la ora 21:00 si e penultimul joc al etapei 10 din Liga 1.

Liga I, etapa 10: Dinamo - CS ”U” Craiova

Liga I, etapa 10: Dinamo – CS ”U” Craiova

Ambele formații sunt în mare formă. CS U Craiova are cinci victorii consecutive (în toate competițiile), în vreme ce Dinamo are patru victorii și un singur eșec, cel de la Botoșani (2-3).

„Intotdeauna meciurile cu Dinamo au fost speciale pentru craioveni. Atat pentru fotbalisti, cat si pentru public. Sper ca jucatorii mei sa inteleaga din istoria acestor intalniri ca numai prin ardoare si devotament isi pot multumi suporterii”, spune Sorin Cartu, directorul tehnic al oltenilor.  „Va fi foarte greu pentru ca CS U Craiova este intr-o crestere de forma si vine cu ambitii mari. In plus, au o banca tehnica redutabila. Ii stiu bine pe Cartu si Sandoi din perioada in care am evoluat acolo”, apreciaza Flavius Stoican, antrenorul lui Dinamo.

Sorin Cratu este si cel care l-a debutat la Universitatea Craiova pe actualul antrenor al dinamovistilor. Foarte important de amintit este ca in ziua meciului, 5 octombrie, se vor implini 14 ani de la moartea regretatului Catalin Haldan, unicul capitan cum este supranumit de fanii “alb-rosii”. Suporterii dinamovisti il vor comemora inaintea inceperii partidei cu o coregrafie cu totul speciala.

Dinamo – Universitatea Craiova este o poveste scrisa in jumatate de secol si care a adunat deopotriva bucurii si dezamagiri, orgolii si tradari. E duelul in urma caruia s-au nascut idoli si au cazut bariere. Dinamo – Craiova este cea mai mare rivalitate dintre o echipa din provincie si una a Capitalei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult