Acasa Sport-AutoSport Liga I, etapa 14. Petrolul – Steaua, scor 0-0 (rezumat video)

Liga I, etapa 14. Petrolul – Steaua, scor 0-0 (rezumat video)

scris de Z.V.
19 afisari

Steaua n-a reușit să câștige pe terenul ultimei clasate și a pus punct unei serii de cinci victorii consecutive în toate competițiile.

Fanii ploieșteni s-au pregătit cum se cuvine de meci – au fost aproximativ 8.000-, însă Tamuz n-a reușit să-i faca fericiți la ocazia din minutul 13. Atacantul nigerian de naționalitate israeliană a trecut la acea fază ca tancul printre Varela și Toșca, dar l-a luat la țintă pe Niță în loc să ia plasa porții steliste.

Pe un gazon execrabil, ajuns în această stare și din cauza râmelor, după cum s-au disculpat organizatorii, Ropotan și-a încercat norocul cu un șut de la distanță, dar și de data aceasta Niță s-a opus. În rest, foarte puține faze de poartă, de parcă râmele ar fi răscolit și fotbalul nu doar gazonul de pe ”Ilie Oană”.

În repriza a doua s-a consumat o fază de care steliștii s-ar fi agățat pentru obținerea celor trei puncte. În urma unui duel pentru balon între Varela și Benga mingea l-a lovit pe ploieștean în mână, dar Radu Petrescu nu a văzut nimic și astfel faza a continuat cu un șut al lui Chipciu care l-a evidențiat pe Pecanha.

Portarul ploieștenilor s-a dovedit providențial și la dubla ocazie a roș-albaștrilor de pe final. Cu un reflex de senzație a scos lovitura de cap a lui Chipciu din șase metri, după care a rămas pe picioare la reluarea lui Hamroun pe lângă poartă.

Etapa viitoare, Petrolul va juca în deplasare cu Voluntari, în timp ce Steaua o va fi gazdă pe Arena Națională pentru Pandurii.

Meciul din etapa a 14-a, prima a returului, dintre Petrolul și Steaua, se va disputa duminică, 18 octombrie, de la ora 20:30.

Liga I, etapa 14. Petrolul - Steaua

Liga I, etapa 14. Petrolul – Steaua

Altădată un derby în adevăratul sens al cuvântului, disputa dintre Petrolul și Steaua de astăzi pare mai dezechilibrat ca niciodată. De pe ultimul loc în Liga 1, „lupii” mai au prea puține atuuri în fața campioanei, unul fiind starea deplorabilă a gazonului.
Gazonul pe care se va disputa unul dintre cele mai importante meciuri ale etapei, Petrolul – Steaua, se prezintă într-o stare foarte prostă, dar jucătorii campioanei nu sunt speriaţi de condiţiile în care se va disputa ultima partidă pe actuala suprafaţă de joc.

„Eu nu intru la meci să mă gândesc să nu mă accidentez, intru să-mi fac treaba, să joc fotbal şi atât. Va fi un meci foarte tare pentru că toate echipele când joaca împotriva Stelei îşi dau viaţa pe teren. E normal acest lucru şi vom fi pregătiţi pentru chestia aceasta”, a declarat Adi Popa, unul dintre internaţionalii Stelei.
„Noi ne doream să jucăm pe un teren mai bun decât cel de la Ploieşti, nu contează unde, dar am înţeles că ei au dorit să joace acolo, pentru că, probabil, vor veni suporterii la meci, stadionul va fi plin, vor fi bani din bilete şi cred că acesta este motivul pentru care au optat să jucăm la Ploieşti”, a comentat şi secundul Stelei.

„Nu este un lucru ideal, cu toţii vrem să jucăm pe terenuri bune. Nu ştiu cât de prost este, nu l-am văzut, să fiu sincer. Nu vreau să caut scuze, dar nu este ideal să joci pe un teren care nu este bun pentru un joc de fotbal. Cum te poţi pregăti pentru un teren prost? Nu te poţi antrena pe terenuri proaste, pur şi simplu trebuie să faci faţă situaţiei cât mai bine”, a completat şi Aymen Tahar.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult