Acasa Sport-AutoSport Liga I, etapa 17: Gaz Metan Medias – FC Brasov, scor 2-1(video)

Liga I, etapa 17: Gaz Metan Medias – FC Brasov, scor 2-1(video)

scris de C.S.
13 afisari

Dubla reuşită în debutul partidei de Llullaku a adus prima victorie în nouă etape pentru Gaz Metan Mediaş, 2-1 cu FC Braşov, în meciul care a deschis ultima rundă a turului în Liga I.

De asemenea, este primul succes al medieşenilor în duelurile cu formaţia de sub Tâmpa în campionat, în precedentele 14 întâlniri Gazul obţinând doar opt rezuultate de egalitate.

Soarta meciului de la Mediaş s-a decis practic în primele cinci minute, perioadă în care Llullaku a marcat de două ori, de fiecare dată după neatenţii în apărarea echipei lui Adrian Szabo.

Oaspeţii puteau relansa disputa imediat, după ce, în minutul 7, Grigorie a obţinut un penalty, după un duel cu Creţu. Constantinescu a executat însă slab, iar Pleşca a respins, păstrând diferenţa de pe tabelă.

Până la pauză, medieşenii se puteau desprinde la trei goluri, dar Târnăvan a trimis peste poartă din apropiere, după o centrare excelentă a lui Ciprian Petre. La cealaltă poartă, Ţâră, care l-a înlocuit pe accidentatul Ganea, a marcat pentru FC Braşov, însă reuşita sa a fost anulată pentru offside.

Acelaşi Ţâră a fost aproape de a-şi readuce echipa în meci. În minutul 50, atacantul oaspeţilorl-a driblat pe Pleşca şi a trimis spre poarta goală, dar Muth a apărut providenţial şi a respins cu un efort admirabil.

Dan Roman putea încheia socotelile cu 20 de minute înainte de final, însă Marinescu a reţinut mingea trimisă cu capul din apropiere de atacantul gazdelor.

În cele din urmă, Constantinescu a redus din diferenţă, în minutul 86, dar reuşita sa a venit prea târziu.

La primul meci cu interimarul Dan Matei pe bancă, medieşenii au câştigat cu 2-1 şi au ieşit pentru moment din zona locurilor retrogradabile, urcând pe poziţia a 11-a, cu 18 puncte. FC Braşov rămâne pe 10, cu 19 puncte.

Liga I, etapa 17. Formaţia Gaz Metan Mediaş joacă vineri, de la ora 18.00, pe teren propriu, primul meci al etapei a XVII-a (17), în compania echipei FC Braşov.

Liga I, etapa 17: Gaz Metan Medias - FC Brasov (live video)

Liga I, etapa 17: Gaz Metan Medias – FC Brasov (live video)

Antrenorul Cristian Dulca a demisionat de la formaţia Gaz Metan. Instalat pe banca tehnică a medieşenilor pe 20 iunie 2013, Dulca a decis să încheie colaborarea cu echipa de pe Târnava Mare, după înfrângerea suferită la Chiajna în etapa precedentă.

Echipa va fi pregătită în deplasarea de la Braşov de secundul Dan Matei, urmând ca din retur să vină un nou tehnician (cel mai probabil Cornel Ţălnar).

“Gaziştii” au 6 jucători indisponibili pentru disputa cu “stegarii”. Jasmin Trtovac, Radu Zaharia, Vitinho sunt în continuare accidentaţi, Alexandru Curtean este incert, iar italienii Romeo Roberto şi Cossimo Figliomeni sunt suspendaţi o etapă, primul pentru cumul de cartonaşe galbene, iar al doilea datorită cartonaşului roşu primit la Chiajna.

Gaz Metan Mediaș a ajuns pe un loc retrogradant după eşecul de la Chiajna. FC Brașov este la 4 puncte de linia retrogradării cu o etapă înaintea terminării turului.

Directorul general al FC Braşov, Constantin Zotta a declarat că din retur echipa va fi antrenată de cehul Dušan Uhrin jr. “Va prelua echipa în 10 ianuarie, atunci când jucătorii se vor reuni după vacanţă”, a spus Zotta.

“Stegarii” nu au jucători suspendaţi sau accidentaţi. Totuşi închizătorii Bruno Madeira şi Călin Cristea sunt incerţi, în timp ce stoperul Ricardo Machado a fost învoit, fiind în Portugalia, unde soţia sa Monica a născut o fetiţă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult