Acasa Sport-AutoSport Liga I, etapa 4: Dinamo – Steaua, scor 1-2 (video)

Liga I, etapa 4: Dinamo – Steaua, scor 1-2 (video)

scris de Z.V.
54 afisari

Steaua Bucureşti a învins pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 2-1 (2-0), duminică seara, pe Arena Naţională din Capitală, meci considerat în deplasare, în etapa a 4-a a Ligii I de fotbal.

Campioana en titre s-a impus prin golurile marcate de Iasmin Latovlevici (5) şi Collins Fai (38, autogol), respectiv Dorin Rotariu (67). Steaua a ratat şi un penalty, prin Latovlevici (70), şutul său fiind apărat de Bălgrădean.

Prima repriză a derby-ului a fost una de factură modestă, poate şi din cauza faptului că Steaua a reuşit să deschidă scorul în chiar minutul cinci al întâlnirii, prin Latovlevici, cu un voleu de senzaţie de la circa 25 de metri, sub transversala porţii lui Bălgrădean. Fostul dinamovist Adrian Cristea, titular surprinzător la debutul în tricoul Stelei, a avut o şansă de gol în min. 15, dar a tras din unghi peste poartă.
Jocul nu a mai arătat nimic până în min. 38, când o mingea aruncat în faţă a fost trimisă spre propria poartă de fundaşul camerunez Fai, iar aceasta l-a surprins ieşit neinspirat pe portarul Bălgrădean: 0-2.

Repriza secundă a fost complet diferită, cu faze de poartă de o parte şi de alta şi cu o echipă Dinamo mult mai activă. Thomas a tras la colţul scurt (47), dat Tătăruşanu a apărat. Nikolic a irosit două situaţii uriaşe de gol (48, 53) doar cu Bălgrădean. Atacantul muntenegrean a mai irosit o şansă bună (61). Mingea expediată de Stanciu a şters bara (63), după o gafă a lui Bălgrădean, iar Tănase a trimis în transversală (66).

Dinamo şi-a încercat şansa prin Fai (55) şi Matei (63), fără probleme pentru Tătăruşanu, după care ocaziile uriaşe ale Stelei s-au răzbunat, tânărul Dorin Rotariu, nepotul fostului stelist Iosif Rotariu, marcând pentru Dinamo (67).
Echipa lui Reghecampf a avut imediat şansa de a reface diferenţa, dar Latovlevici a ratat un penalty (a apărat Bălgrădean), scos de Tănase în duel cu Rus (70).

Bourceanu a fost aproape să-l surprindă pe portarul dinamovist (74), dar balonul a trecut milimetric pe lângă buturile gazdelor, după care Dragoş Grigore a executat bine o lovitură liberă, iar Tătăruşanu a acordat corner (76).
Steaua a avut alte două ocazii mari în finalul jocului, când Tatu a reluat peste poartă din poziţie foarte bună (89), iar Popa a tras în portar (90).

În debutul meciului galeria dinamovistă a provocat în două rânduri întreruperea, pentru scurte momente, a jocului (min. 1 şi 9), din cauza petardelor şi torţelor aruncate pe gazon. Suporterii dinamovişti au realizat, însă, o coregrafie deosebită, cu regretaţii jucători Cătălin Hîldan şi Florea Dumitrache în rol de îngeri. În acest meci, la Dinamo a debutat (ca titular) jucătorul francez Steven Thicot.
Eternul derby al fotbalului românesc, dintre Dinamo şi Steaua, şi-a consumat episodul său cu numărul 129 în campionat. Dinamo a obţinut un număr de 45 de victorii, faţă de 39 ale Stelei, în timp ce 45 de partide s-au încheiat nedecis. Golaverajul, însă, este favorabil steliştilor, cu 176-174.

Dinamo a fost gazdă în 65 de rânduri, prilej cu care a obţinut 26 de victorii, alte 23 de meciuri s-au încheiat la egalitate, iar Steaua s-a impus de 16 ori, golaverajul fiind de 94-80 pentru Dinamo.
Primul meci dintre cele două formaţii s-a jucat pe 21 noiembrie 1948, când Dinamo învingea pe CSCA în deplasare cu scorul de 1-0. Steaua (CCA) a câştigat abia al cincilea meci cu Dinamo, pe 6 mai 1951, cu 2-1, pe teren propriu.

Steaua s-a impus în ultimele cinci meciuri directe cu Dinamo: 3-1 (deplasare) şi 3-1 (acasă) în sezonul 2011-2012, şi 3-1 (acasă) şi 2-0 (deplasare) în stagiunea 2012-2013 şi 2-1 în campionatul actual.

Duminica seara, de la ora 21:30, pe Arena Nationala , are loc partida dintre Dinamo si Steaua din cadrul etapei cu numarul 4 a Ligii 1 la fotbal.

Liga I, etapa 4: Dinamo - Steaua

Liga I, etapa 4: Dinamo - Steaua

Gheorghe Mulţescu, antrenorul echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, a declarat că îşi doreşte victoria în meciul derby cu Steaua Bucureşti, din cadrul etapei a 4-a a Ligii I. ”Cuvintele sunt prea sărace pentru a exprima ce înseamnă acest derby. Este un joc aparte, ne interesează în primul rând pentru a confirma evoluţia echipei, prestaţia unor tineri şi vrem să acumulăm puncte din acest meci. Nu ascund că ne dorim şi victoria”, a menţionat antrenorul Gheorghe Mulţescu. În continuare, el a spus: ”Noi suntem în căutari, dar asta nu înseamnă că nu o să fim combativi la meciul de duminică”.

Întrebat dacă prefera ca acest meci să se joace mai târziu, după mai multe etape de campionat, Gheorghe Mulţescu a spus: ”Da, era mai bine mai târziu, încă nu ne-am consolidat un 11. Nu am rezolvat toate posturile din punct de vedere valoric şi numeric. Trebuie să ne prezentăm la un nivel superior”. ”Pe noi ne interesează să jucăm bine, să progresăm şi urmare firească să câştigăm. Cele mai mari ambiţii trebuie să fie în teren. Trebuie să fim modeşti, rezervaţi, nu suntem în postură de favoriţi. Avem fluctuaţii de formă, pentru mine este un progres cum se prezintă acum echipa”, a spus Mulţescu.

O temă aparte în conferinţa de presă a lui Mulţescu a fost forţa fizică a jucătorilor de la Steaua Bucureşti: ‘‘Steaua este una dintre cele mai puternice echipe din Europa, din punct de vedere fizic. De aici au venit majoritatea victoriilor, de la potenţa fizică. Apoi a fost şi organizarea tactică”. Întrebat dacă nu pot face şi alte cluburi mineralizarea făcută de stelişti în timpul jocului, Mulţescu a spus: ”Nu este problema de mineralizare în timpul jocului, aici nu sunt mari diferenţe, în altă parte. Sper să nu auzim peste ani ceea ce s-a auzit cu alţii. Este o potenţă fizică, zic eu, peste limitele normalului. Am avut această părere în multe momente, mai ales în campionatul trecut. Acum parcă lucrurile s-au mai aşezat”.

Gheorghe Mulţescu a evocat şi pregătirea fizică foarte bună a steliştilor care au un preparator ce vine din şcoala germană. ”Nu este întâmplător că fotbalul german domină fotbalul din Europa”, a spus Mulţescu. Antrenorul dinamoviştilor a precizat că se poate mulţumi şi cu un rezultat de egalitate în confruntarea cu Steaua Bucureşti.

Peste 800 de jandarmi şi 300 de poliţişti bucureşteni vor asigura duminică ordinea publică şi siguranţa rutieră, cu ocazia desfăşurării pe Arena Naţională a meciului de fotbal FC Dinamo Bucureşti – FC Steaua Bucureşti.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult