Acasa Sport-AutoSport Liga I, etapa VI: Oțelul Galați – Rapid, scor 2-0

Liga I, etapa VI: Oțelul Galați – Rapid, scor 2-0

scris de Z.V.
2 afisari

Oțelul Galați a învins cu 2-0 mult mai titrata Rapid București. Reușita e cu atât mai importantă, cu cât trimful de astăzi echivalează cu prima victorie a gălățenilor din acest sezon.

Gazdele au început curajos meciul, iar Tudorie a lovit cu capul mingea venită dintr-o centrare a lui Zaharia. La acea fază, Bornescu a fost pe fază și a reușit să evite golul, însă nu a mai avut nimic de făcut peste doar câteva zeci de secunde.

Cristi Cristea a deschis scorul în minutul 9, după ce a finalizat excelent o pasă lungă a lui Cucu.

Elevii lui Ionel Ganea puteau să egaleze, dar veteranul Pancu, excelent găsit în careu de Savin, a tras puţin pe lângă poarta lui Plopeanu în minutul 19.

Nici partea a doua nu a început mai bine pentru Rapid. Nemarcat în centrul careului, același Cristi Cristea şi-a trecut în cont „dubla”, din centrarea lui Murgoci, printr-o execuție acrobatică.

Cu 15 minute rămase până la final, Oțelul a fost nevoită să joace în 10, după eliminarea lui Avdic pentru un fault la Negru. A fost al șaselea cartonaș roșu primit de jucătorii lui Weiss în tot atâtea etape scurse de la începutul campinatului.

Chiar și așa, giuleştenii nu au profitat de superioritatea numerică și s-au recunoscut învinși pentru a treia oară în acest sezon, după insuccesele cu Steaua și Astra.

Etapa a VI-a a Ligii I se încheie astăzi. Pe final de etapă, azi, la ora 18:30, se vor duela Oțelul Galați si Rapid București, ambele echipe în pragul retrogradării.

Liga I, etapa VI: Oțelul Galați - Rapid (live video)

Liga I, etapa VI: Oțelul Galați – Rapid (live video)

Galatenii au doar doua puncte acumulate in cinci meciuri si impart pragul de jos al clasamentului cu CS Universitatea Craiova, trecuta duminica pe ultimul loc, dupa infrangerea cu 0-5 de la Giurgiu.

De partea cealalta, Rapidul are un parcurs oscilant, ultima data fiind infranta pe teren propriu de Astra. Miza partidei de la Galati este un destul de importanta pentru giulesteni, pentru ca, in cazul unei infrangeri, echipa lui Ionel Ganea ar putea trece in plutonul retrogradabil, daca CSMS Iasi o va invinge pe U, pe Cluj Arena si/sau Otelul se impune acasa la o diferenta de scor mai mare de trei goluri.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult